Regitze Als Mortensen er vendt tilbage til hverdagen, men oplevelserne i København har givet hende mod på mere.

Regitze Als Mortensen er vendt tilbage til hverdagen, men oplevelserne i København har givet hende mod på mere.

Helt høj af hektiske Grand Prix dage

Frisørelev Regitze Als Mortensen fik sig en oplevelse for livet

Af
Af Lars Norman Thomsen

"Det var superfedt at være med til, og vildt dejligt at opleve den gode stemning både foran og bagved kameraerne," lyder det fra 20-årige Regitze Als Mortensen et par dage efter, at hun er kommet vel hjem fra København og Det Internationale Melodi Grand Prix 2014.
Frisøreleven hos HAIR By Adelsböll i Ryomgård blev, overraskende for hende selv, udvalgt til at være med på holdet af frisører, stylister og make up eksperter til det store show sammen med fire andre frisørlever fra det ganske land.
"Vi blev simpelthen taget så godt imod og respekteret fra start af de andre på holdet, og vi var med til alle forberedelser," fortæller hun.

Lange arbejdsdage

Regitze Als Mortensen drog allerede til København 28. april og rejste først hjem igen mandag 12. maj.
Sammen med de andre piger boede hun i en af Frisørforbundets lejligheder. Forbundet sørgede også  for, at der ikke manglede noget. Fragten til Refshaleøen og de tidligere Burmeister & Wain bygninger foregik primært på cykel.
"Ti kilometer frem og tilbage," griner Regitze Als Mortensen, der mødte ind stort set alle dage ved middagstid med sit grej og tit var i vælten frem til midnat.
"Vi fik ikke lov til at kede os i den sidste uge, hvor der både var generalprøver og to semifinaler, men der var aldrig panik på, fordi vores leder allerede fra start havde slået fast, at vi skulle arbejde i en god stemning."
"Vi fik masser af roser for vores indsats, og selv fik jeg mange fif og nye tricks med hjem, som jeg nu kan bruge i mit videre arbejde."

Spiste pizza med Basim

Hun fik ikke lov til at gå om bord i danske Basims sorte krøller, men hun nåede alligevel at opleve ham på tæt hold, da han en dag tilfældigt slog sig ned ved pigernes frokostbord for at spise en pizza sammen med dem.
"Han var sød og venlig, og jeg viste ham da også artiklen med din overskrift: "Regitze skal i lag med Basims krøller", til ham," griner hun.
Nåede at se det meste
Selv nåede Regitze Als Mortensen at overvære alle de mange shows og første time af finalen. Inden pligterne kaldte på ny, og et større hold dansere skulle styles, før de skulle på.
"Stemningen til alle shows var god, men til finalen var den helt ubeskrivelig."
Efter veloverstået dåd nåede Regitze og veninderne med til After Party til ud på de små timer, hvor stemningen fortsat var euforisk og glad.
"Alle gik hjem med et "yes,vi gjorde det", og det gjorde vi."

Publiceret 21 May 2014 08:51