I Auning var der troldetema og mad som troldeboller, smurte pindsvin, birkebark og tissemyresaft.

I Auning var der troldetema og mad som troldeboller, smurte pindsvin, birkebark og tissemyresaft.

Fotogalleri fra dagplejedagen:

Børnesang og trolde i skoven

Dagplejedagen i Ørsted og Auning blev fejret på forskellig vis

Af
Anette Bonde

De ældre i ældrecentret Lejerbo i Ørsted fik en sød hilsen af byens mindste borgere onsdag i sidste uge. Børnene og dagplejerne markerede den årlige dagplejedag ved at stemme i med sang udenfor ældrecentret til beboernes store glæde.

Blomsterbørn i Ørsted

Dagen var også noget særligt for børnene på anden vis. I Ørsted var dagen nemlig arrangeret i fællesskab mellem dagplejerne og de jobrotationsvikarer, der har vikarieret/vikarierer for dagplejerne under deres efteruddannelse. Temaet var ”blomsterbørn”, og der var blevet lavet flotte pandebånd med blomster i alle mulige farver.
Vejret var godt, og efter Lejerbo gik dagplejerne rundt til byens butikker, hvoraf flere havde sponsoreret forfriskninger til dagen. De fik også en sang, inden optoget tog hjem til børnebyen til frokost og eftermiddagssøvn.

Blomsterprydede dagplejebørn i Ørsted sang for de ældre i Lejerbo.

Blomsterprydede dagplejebørn i Ørsted sang for de ældre i Lejerbo.

Troldebørn i Auning

I Auning var der troldetema. Her var arrangementet lagt i hænderne på afdelingsleder Dorthe Karlsen og dagplejepædagog Rikke Steffensen.
De havde allieret sig med en stor trold, der sad og græd ved den gamle skydebane i skoven, da børnene nåede frem. Alle de små troldebørn var nemlig blevet væk.
Børnene hjalp derefter den store trold med at finde troldebørnene, eller rettere sagt billeder af dem. Disse var i forvejen blevet gemt rundt omkring på skydebanearealet.
Efter en troldebolle gik turen mod Auning Idræts- og Kulturcenter, hvor hal A stod til fri afbenyttelse. I hallen var der to balancebaner, risposer, hulahop-ringe og store og små bolde. Også her var der gang i aktiviteterne, indtil børnene skulle spise og sove, fortæller Rikke Steffensen. Om eftermiddagen stod den igen på leg i hallen.
Ud over troldebollen stod dagens menu i øvrigt på smurt pindsvin, birkebark og tissemyresaft.

Publiceret 18 May 2014 15:00