Claus Wistoft: “Mine forventninger til udkommet af den ekstraordinære generalforsamling blev opfyldt.”

Claus Wistoft: “Mine forventninger til udkommet af den ekstraordinære generalforsamling blev opfyldt.”

Wistoft:

“En god dag for Djursland”

Syddjurs borgmester tror nu på en fremtid for Lufthavnen

Af
Af Lars Norman Thomsen

"Jeg fornemmer en helt klar opbakning til Aarhus Lufthavn, og den nuværende placering i Tirstrup fra samtlige ejerkommuner," siger Syddjurs borgmester Claus Wistoft (V) efter sidste uges ekstraordinære generalforsamling i Aarhus Lufthavn A/S.
"Jeg tør godt sige, at dagen for den ekstraordinære generalforsamling var en god dag for Djursland, fordi der var enighed om fremtiden, og samtidig blev der sendt nogle klare signaler til erhvervslivet og borgerne i hele Østjylland."

Tung bestyrelse

Et af signalerne - en klar strategisk beslutning - var, at bestyrelsen i Aarhus Lufthavn A/S fremover skal have den størst mulige politiske og erhvervsmæssige tyngde.
Det er slut med, at de fem borgmestre kan sende en adjudant til bestyrelsesmøderne.
Den ny bestyrelse kommer til at bestå af de fem borgmestre: Jacob Bundsgaard (A) Aarhus, Claus Ohman Jensen (V) Randers, Nils Borring (A) Favrskov, Jan Petersen (A) Norddjurs og Claus Wistoft (V).
Dertil kommer direktør Kim K. Boyter fra tolietsædeproducenten Pressalit, finansdirektør Jan Nordstrøm fra Danish Crown og formanden for Randers Regnskov, Torben Boldsen., hvis erhvervslivet i Østjylland da ikke melder andre navne ind på den ordinære generalforsamling i Aarhus Lufthavn A/S, der blev afviklet efter redaktionens slutning tirsdag 6. maj.
En af erhvervslivets repræsentanter skal også påtage sig formandsposten.

En afgørende forudsætning

Den ny bestyrelse skal have arbejdshandskerne på ret hurtigt.
"Den ny bestyrelse skal inden så længe kunne præsentere en forretningsplan for Lufthavnen for de næste 10-15 år, hvor det helt afgørende bliver at sikre en stabil forbindelse til København, som kan betjene det østjyske erhvervsliv og leve op til de krav, som man med rette kan stille," siger Claus Wistoft. "Det er den helt afgørende forudsætning for fortsat drift og udvikling af vores lufthavn i Østjylland."

Luft til Bundsgaard

Den interne uenighed i Aarhus Kommune, der sidder på flertallet af aktierne i Aarhus Lufthavn A/S, ændrer ikke ved det budskab, som ejerkommunerne sender til omverdenen.
"Vi har respekt for den diskussion, der foregår i Aarhus i forhold til Lufthavnens placering, og derfor er der forståelse for, at man i Aarhus Kommune nu sætter en undersøgelse i gang om alternative placeringer. En undersøgelse som forventes afsluttet i løbet af et år," siger Wistoft.

Publiceret 06 May 2014 14:54