Debat:

Har gymnasielærerne i Rønde mon glemt noget?

Af Per Dalgaard (DF), byrådsmedlem i Syddjurs:

"Rønde Gymnasium og Handelsgymnasium afholdt for nylig et arrangement, hvor den unge digter Yahya Hassan læste op af sine digte. Et godt initiativ, som det kunne have været spændende at overvære.
Sammen med dette arrangement var der et stort opbud af politi og PET-folk.
Jeg kom til spekulere på, om de unge gymnasiaster har tænkt over, hvorfor det er nødvendigt med et opbud af politi og PET, her i det ellers så fredelige Danmark, blot fordi et ungt menneske læser op af sine digte.
Jeg kom til at spekulere på, om de unge mennesker har tænkt over, hvorfor det i de sidste cirka 10 år er blevet nødvendigt, at en hel del politikere, debattører, tegnere, digtere og andet godtfolk har behov for at blive beskyttet 24-7, blot fordi de bruger deres ret til at udtrykke deres meninger om hvad som helst?
Jeg har spekuleret på, om nogle af de mange gymnasielærere på de to skoler har haft dette som et emne i deres undervisning? Har lærerne diskuteret med eleverne, hvad årsagen er til denne tilstand for en del mennesker her i landet? Har de drøftet med eleverne, hvornår denne utålelige tilstand begyndte?
Har de drøftet med de samme unge gymnasiaster, hvad løsningen på dette problem kunne være eller er det så følsomt et emne, at det går man udenom, som katten om den varme grød?
Har lærerne drøftet indholdet i de digte Yahya Hassan fremlægger, om snyd og bedrag af det danske velfærdssystem, og om den udbredte afstandtagen til vor livsstil, religion, kongehus, demokrati osv. fra det miljø han er født i?
Det kunne være spændende om lederne af disse gymnasier, eller blot en lærerrepræsentant, ville oplyse om deres reaktion på det Yahya Hassan fremfører, som for det danske samfund medfører ret så store udgifter hvert eneste år, hvor disse omkostninger blandt andet tages fra undervisningssektoren.
Eller er det alt for politisk ukorrekt et emne til, at man vil diskutere det på gymnasierne?"
 

Publiceret 01 May 2014 16:02