Eva Kjer Hansen (V) skriver dette indlæg i debatten forud for EU parlamentsvalget.

Eva Kjer Hansen (V) skriver dette indlæg i debatten forud for EU parlamentsvalget.

EVA KJER:

Det er ren opportunisme

Folketingsmedlem Eva Kjer Hansen (V) skriver dette indlæg i debatten forud for EU parlamentsvalget den 25. maj

Af
pra

Eva Kjer Hansen, medlem af Folketinget for Venstre og formand for Europaudvalget, skriver:
 
”Det vigtigste innovationsskridt, EU kan tage.” Sådan sagde Morten Messerschmidt i 2009 om dét patentsystem, han nu skyder ned. I flere uger har han i den offentlige debat og på de sociale medier ført hårdnakket kampagne for et nej den 25. maj, hvor vi skal stemme om den fælles europæiske patentdomstol.
 
Dengang kunne man læse følgende om Messerschmidts holdning til patentsystemet:
”Morten Messerschmidt mener, at patentsystemerne i EU skal strømlines, så det er nok at ansøge om et patent et sted. Det forslag er tidligere strandet i EU-systemet. ”Det var vist, fordi man ikke kunne blive enige om, hvilket sprog man skulle ansøge på. Det er jo EU, når EU er værst,” konstaterer Morten Messerschmidt, der fortæller, at patentsystemet blev udpeget som det vigtigste innovationsskridt, EU kan tage, af Microsoft-grundlæggeren Bill Gates, på et møde med den danske politiker.”
 
Hvad har dog fået Messerschmidt til at skifte mening? Hvorfor er patentdomstolen nu så dårlig en idé, når den i 2009 var det vigtigste innovationsskridt, EU kan tage?
 
Det har vi endnu til gode at høre svaret på.
 
Og det kan næppe være de danske virksomheder, han har lyttet til. Virksomhederne, som dagligt ytrer sig i offentligheden, taler varmt for et ja til patentreformen. Og dét af den simple grund, at enhedspatentet vil spare dem penge og være grobund for vækst og arbejdspladser i Danmark. Men det lytter Messerschmidt ikke til. Man skulle jo nødigt få den idé, at Dansk Folkeparti vedkender, at EU faktisk dur til noget godt. 
 

Publiceret 01 May 2014 12:00