Kasper Kolstrup Møller får i weekenden at vide, om han han efter sommerferien skal dømme i landets to bedste håndboldrækker, Herrer- og Dameligaen. Foto: Lars Norman Thomsen.

Kasper Kolstrup Møller får i weekenden at vide, om han han efter sommerferien skal dømme i landets to bedste håndboldrækker, Herrer- og Dameligaen. Foto: Lars Norman Thomsen.

Lokal håndbolddommer mulehår fra øverste hylde

Den unge håndbolddommer, Kasper Kolstrup Møller, Kolind, får i weekenden at vide, om han sammen med sin makker skal fløjte i Herre- og Dameligaen i næste sæson

Af
Af Lars Norman Thomsen

Kasper Kolstrup Møller, 25, sover med mobilen under hovedpuden i weekenden. Her afgøres det, om det unge håndbolddommertalent fra Kolind sammen med makker Michael Søegaard, Skive, bliver erklæret parate til at dømme i landets to bedste rækker, Herre- og Dameligaen, i næste sæson.
"Der er møde i Køge i weekenden i Dansk Håndbold Forbunds dommerudvalg, hvor rangeringen af dommere til kommende opgaver er på dagsordenen," fortæller Kasper Kolstrup Møller.
Han ved på forhånd, at et af de nuværende topdommerpar i Danmark falder for aldersgrænsen, og derfor er der mindst en plads ledig på øverste hylde.
"Jeg har en god fornemmelse af, hvor vi selv står på baggrund af de 16 kampe i denne sæson, hvor vi er blevet bedømt," fortæller Kasper Kolstrup Møller.
"I 15 ud af de 16 kampe er vores præstationer blevet bedømt til at ligge et godt stykke over middel, mens vi kun i et tilfælde har fået en bedømmelse, der lød på, at vi have dømt acceptabelt, og det var meget fair."

Haft 5 ligakampe

Kasper Kolstrup Møller og makker Michael Søegaard har i den netop færdigspillede sæson dømt fem kampe i Dameligaen.
"Det er gået godt, og vi har fået god feedback fra både trænere og spillere. Når du dømmer her, er det klart, at der er pres på dig fra spillere, tilskuere og ikke mindst trænere, og det spil skal du være myndig og moden nok til at kunne klare," siger Kasper Kolstrup Møller.
Duoen har blandt andet dømt ligahåndbold i håndboldmekkaet i Viborg foran 1.600 tilskuere til lokalopgør mod Skive HK.
"Det var virkelig fedt, og der bliver du testet, men vi nød det meget."
I weekenden ved han og makkeren, om det hedder Ligahåndbold hos både herrer og damer efter sommerferien.

null

Publiceret 01 May 2014 09:42