Borgmester Jan Petersen tager rundt med raslebøssen, når diabetesforeningen har landsindsamling søndag 1. juni.

Borgmester Jan Petersen tager rundt med raslebøssen, når diabetesforeningen har landsindsamling søndag 1. juni.

Borgmesteren rasler for diabetesforeningen

Borgmester Jan Petersen hjælper diabetesforeningen med at samle penge ind til sygdomsramte børn og unge

Af
Anette Bonde

Margit Schumacher, Lokalforeningen Norddjurs Diabetesforeningen, er koordinator for foreningens landsindsamling søndag 1. juni. I øjeblikket forsøger hun at hverve indsamlere, og hun er både kreativ og ihærdig.
“Hvorfor ikke spørge borgmesteren og måske nogle af de øvrige kommunalbestyrelsesmedlemmer”, tænkte hun.
Som sagt, så gjort. Og den allerførste opringning gav oven i købet pote. Borgmester Jan Petersen sagde straks ja til at gå rundt med indsamlingsbøssen.
Netop diabetesforeningen vil han gerne give en hånd.
“Jeg kan ikke overkomme at gå med i alle indsamlinger, og vælger derfor nogle få. Det at flere og flere børn får diabetes vil jeg gerne være med til at highlighte og samtidig få markeret, at vi i Norddjurs kommune satser på at få gjort noget ved det - at vi gerne potentielt vil forebygge og helbrede diabetes.”
Jan Petersen henviser til, at Norddjurs kommune i den regionale sundhedsprofil har gjort fremskridt generelt, også med hensyn til diabetes.

Insulin resten af livet

Siden 1997 er antallet af nye tilfælde af danske børn og unge med type 1-diabetes fordoblet. Det er da også børn og unge, der samles ind til. Forskerne ved, hvad der sker i kroppen, men de ved ikke, hvorfor sygdommen opstår. Den rammer overvejende børn og unge, den er uhelbredelig og kræver behandling med insulin hver dag resten af livet.
Diabetesforeningen har i år inviteret lokale foreninger til at deltage i landsindsamlingen. De foreninger, som hjælper med at samle ind til børn med diabetes, får selv 15 pct. af det beløb, deres indsamlere får i indsamlingsbøsserne, til egne aktiviteter. Private indsamlere er selvfølgelig også velkomne.

Publiceret 01 May 2014 12:00