Der bliver ikke sparet på virkemidlerne i markedsføringen af den ny GameIT College Biz, som efter planen skal nå 90 unge fra hele landet fra skoleåret 2015/16

Der bliver ikke sparet på virkemidlerne i markedsføringen af den ny GameIT College Biz, som efter planen skal nå 90 unge fra hele landet fra skoleåret 2015/16

120 spillegale unge starter på VidDjurs

Viden Djurs tager efter sommerferien første step til nyt spilgymnasium

Af
Af Lars Norman Thomsen

159 unge, alle sammen vilde med IT og spil, fra hele landet kiggede forleden forbi VID Gymnasier i Grenaa med det fromme håb for øje at komme i betragtning til en plads i det spilunivers, som Viden Djurs kan tilbyde unge mennesker, primært af hankøn, kombineret med en gymnasial uddannelse, Højere teknisk eksamen (htx).

Regning uden vært

De mange fremmødte dukkede op i den tro, at der udelukkende var 90 pladser at kæmpe om, men de have alle gjort regning uden vært.
På dagen præsenterede Viden Djurs nemlig en ny spiluddannelse, GameIT College Biz, med 30 pladser.
"Vi havde dog sendt en føler om GameIT College Biz ud til årets ansøgerfelt forud for optagelsesprøven forleden, og det gav en hel klasse nu og her. Det betyder, at vi i år og fremover udbyder tre GameIT-klasser, altså htx som vi plejer, og en hhx-klasse på GameIT Biz," fortæller Søren H. Hansen, innovationschef på Viden Djurs, der står bag GameIT College og en lang række andre uddannelser i Grenaa og på Djursland.

Blødere fagrække

På htx-uddannelsen ligger vægten på fag som matematik, fysik, kemi og teknikfag, medens fagudbuddet på hhx-uddannelsen er lidt 'blødere' med fokus på virksomheds- og samfundsøkonomi kombineret med fremmedsprog og almene fag.
"Alle de unge, der søger GameIT College, gør det først og fremmest fordi de er vilde med spil, og dernæst fordi de kan kombinere deres store interesse med at få en studentereksamen, men vi ved fra tidligere, at flere af ansøgerne har det svært med de naturvidenskabelige fag, og derfor kunne vi se, at der var behov for en spiluddannelse på hhx-niveau," forklarer Ole Svit, direktør for Viden Djurs.
Han forventer, at det kommende hold studerende på GameIT College Biz bliver frontløbere på den ny spiluddannelse, GameIT College Biz.

Store udfordringer

"Vores helt klare mål er, at vi fra skoleåret 2015/2016 starter seks nye hold på Game IT College med hver 30 unge, tre htx-hold og tre hhx-hold," siger Ole Svit.
"Det giver selvfølgelig store pladsmæssige udfordringer, og dem arbejder vi allerede nu med at finde en løsning på."
"Efterhånden er vi i Danmark ved at være godt med på alle niveauer fra gymnasie- til kandidatniveau, når det gælder uddannelser på computerspilsområdet. Men de fokuserer på programmering, grafik og gameplay og beskæftiger sig for lidt med selve markedet. Det gør vi noget ved med vores nye spilhandelsgymnasium," supplerer Søren Hansen.

Mange sjællændere

De 120 unge kommer fra alle egne af Danmark. Blot 15 af dem har deres rødder på Djursland - flere af dem i øvrigt i Syddjurs Kommune, hvor Viden Djurs kæmper for at få fang i hård konkurrence med Aarhus.
"Alle 120 unge er naturligvis gymnasieegnede. Det er krav nummer et, som vi selvfølgelig stiller til dem, og så er de alle på forskellige niveauer interesseret i spil og spiludvikling," siger Ole Svit, der glæder sig over, at uddannelsen er slået igennem på landsplan.
"Vi har godt fat på Sjælland, og det er klart, at vi ikke får lov til at have uddannelsen for os selv. Der vil komme andre uddannelsessteder, som snart melder sig på banen, men jeg er nu meget fortrøstningsfuld, fordi vi har fået opbygget en værdikæde, som er svær at sprænge, hvor den enkelte unge kan se en klar kobling fra den dag, han eller hun står med en studentereksamen og videre frem. Vores iværksættermiljø er en stærk spiller i kæden."

Skal bo i en pavillon

Inden det ny skoleårs start skal Viden Djurs have 90 nye sengepladser at gøre godt med.
Derfor starter opførelsen af en pavillonbygning i næste uge på et areal bag Grenaa Idrætscenter, hvor Viden Djurs i forvejen huserer i landskabet.

- GameIT College startede for 3 år siden med 30 htx-studerende - Året efter blev antallet øget til 60 unge, og i indeværende skoleår 90 unge - Næste år starter 120 unge, og i skoleår 2015/16 er målet altså 180 unge

Publiceret 01 May 2014 14:08