Torben Jensen: “Ejerkredsen bag Lufthavnen skal sende et fælles signal, der ikke er til at misforstå for potentielle investorer.”

Torben Jensen: “Ejerkredsen bag Lufthavnen skal sende et fælles signal, der ikke er til at misforstå for potentielle investorer.”

Torben Jensen:

“50 mio. kan godt række”

Norddjurs Kommunes repræsentant i Aarhus Lufthavns bestyrelse regner bestemt med enighed i ejerkredsen om Lufthavnens fremtid

Af
Af Lars Norman Thomsen

"Jeg forventer da, der er et stort flertal af besindige mennesker i Aarhus Kommune, som kan se, at det er fuldstændig galimatias at snakke om en ny international lufthavn ved Thomasminde," siger tidligere Norddjurs borgmester Torben Jensen (Borgerlisten).
Han er kommunens repræsentant i Aarhus Lufthavns bestyrelse.
"Det er tudetosset at præsentere en ny international lufthavn ved Thomasminde som et alternativ til vores nuværende lufthavn i Østjylland. For det første er det noget nær umuligt at forestille sig, at den vil få en miljøgodkendelse. Hvem har da fantasi til at tro på, at man vil være særligt interesseret i støjende fly over Skejby Sygehus og hele vækstområdet ved Skejby," spørger Torben Jensen.
"For det andet vil en ny international lufthavn i Jylland gøre det af med Aalborg og Billund, fordi der ikke er behov for tre store lufthavne i Jylland."

Stabrand eller ingenting

Derfor forventer Torben Jensen også bred enighed i ejerkredsen bag Aarhus Lufthavn, at det er lufthavnen i Stabrand eller ingenting, hvis Østjylland fortsat vil have en lufthavn.
"Et vækstområde som Aarhus skal naturligvis have en lufthavn. Det er en livsnødvendighed."

“Vi skal sende et signal”

Den tidligere Norddjurs borgmester opfordrer til, at ejerkredsen bag Aarhus Lufthavn benytter forårets kommende generalforsamlinger til at sende et signal til omverdenen, befolkning, konkurrenter og ikke mindst potentielle investorer om, at man vil satse på Aarhus Lufthavn i fremtiden.
"Det kræver en opgradering af lufthavnens faciliteter i størrelsesordenen 50 mio. kroner. Det beløb kan vi komme langt for," mener Torben Jensen.
"Bliver vi fem kommuner enige om at investere sammenlagt 50 mio. kroner i Aarhus Lufthavn, sender vi et signal til private investorer som SAS og andre om, at vi mener det her alvorligt. Det er det, de går og venter på."
"Vi så, hvilken synergieffekt det havde i forhold til private investorer, da vi i Norddjurs besluttede os for at investere massivt i Grenaa Havn. Det samme vil vi opleve i Aarhus Lufthavn."

Skal trække læsset

Torben Jensen har ingen problemer med, at kommunerne skal trække det store læs økonomisk.
"Når det gælder trafik, har det altid været kommunerne, der har måttet op med pungen. og give tilskud. Lad mig bare nævne færgerne og vedligeholdelse af veje. "

null

Publiceret 30 January 2014 08:41