Jesper Hosbond Jensen, 44, kender godt historien om det politiske livs eskapader i Syddjurs ved de seneste to kommunalvalg, men det tager han med stoisk ro.

Jesper Hosbond Jensen, 44, kender godt historien om det politiske livs eskapader i Syddjurs ved de seneste to kommunalvalg, men det tager han med stoisk ro.

Ny topchef:

“Ikke en hård hund - hellere en ordentlig hund”

Syddjurs Kommunes ny kommunaldirektør Jesper Hosbond Jensen er klar til opgaven og starter formelt ud mandag 17. februar

Af
Af Lars Norman Thomsen

Jesper Hosbond Jensen 44, ny kommunaldirektør i Syddjurs, mødte i fredags for første gang det nyvalgte byråd i samlet flok, da han deltog i byrådets kombinerede 'lær-hinanden-at-kende-semniar'/visionsseminar på Pindstrup Centret.
Det jog ham ikke en skræk i livet og fik ham til at ønske, at han aldrig havde sagt ja til jobbet som øverste bindeled i Syddjurs mellem administration og det politiske liv, og chef for de næsten 3.000 ansatte på kommunens største arbejdsplads.
Han starter formelt mandag 17. februar.

Kan både tale og lytte

Jesper Hosbond Jensen, der de seneste fire år har været direktør for Beskæftigelses- Social- og Sundhedsforvaltningen i Thisted Kommune, er klar i mælet, når talen falder på hans styrkeområder som chef. Syddjurs Kommune kender han ikke meget til på forhånd, men han mener, at det er muligt at sammenligne kommunen med Thisted på en lang række parametre.
"Jeg er god til både at tale, argumentere og lytte og har stor erfaring med at arbejde med strategier og styre processerne i mål i en organisation," kommer det prompte.
- Svagheder?
"Det har vi alle sammen. Nogle vil sige, at mine styrkeområder også er min svaghed, at jeg taler for meget og lytter for lidt, og den kritik opstår gerne, når der skal træffes beslutninger om besparelser, som der jo ofte skal i en kommune," erkender den ny kommunaldirektør.
- Er du en såkaldt hård hund som leder?
"Nej, det mener jeg ikke, og det ønsker jeg heller ikke at være. Jeg vil hellere karakterisere mig selv som en ordentlig hund, der er tydelig i min kommunikation i forhold til medarbejdere og politikere. Det er forudsætningen for at kunne få respekt og levere resultater, og jeg kan levere resultater og stå på mål for dem, også de upopulære."
Modsat politikerne skal han heller ikke profileres jævnligt for at blive genvalgt.

Bliver boende i Aalborg

Jesper Hosbond Jensen bor i Aalborg sammen med sin kone og to børn på henholdsvis 18 og 16 år, og det bliver der ikke lavet om på.
"Jeg bor i Aalborg, og sådan er det. Det kan der være både fordele og ulemper forbundet med i forhold til mit job i Syddjurs, men bopæl og transport er mit problem og ikke andres," understreger han.
"Jeg skal nok levere og mere til og være synlig i de sammenhænge, hvor en kommunaldirektør forventes at være til stede. Det kommer ingen til at sætte spørgsmålstegn ved," lover Jesper Hosbond Jensen, der glæder sig til at få opbygget et netværk både i Syddjurs og i regionen som sådan. Det kan ikke gå for hurtigt.

Ikke sat tid på

Jobbet som kommunaldirektør ser han som en naturlig forlængelse af sit snart forhenværende job, hvor han også har været medlem af Thisted Kommunes direktion. I Syddjurs kommer han nu til at sidde for bordenden.
- Hvor mange år ser vi dig i Syddjurs?
"Sådan tænker jeg slet ikke. Jeg har fået en ny og spændende udfordring, som jeg vil gå til med stor lyst og energi. Hvad fremtiden så bringer, kan hverken du eller jeg forudsige."

null

Publiceret 30 January 2014 06:00