SFs Mads Nikolajsen, medlem af Norddjurs Kommunalbestyrelse, er på den ene side imod salget af DONG-aktier til Goldman Sachs, men også ked af, at det har kostet SF pladsen i regeringen.

SFs Mads Nikolajsen, medlem af Norddjurs Kommunalbestyrelse, er på den ene side imod salget af DONG-aktier til Goldman Sachs, men også ked af, at det har kostet SF pladsen i regeringen.

Mads Nikolajsen:

"DONG-sagen var bristepunktet"

Den rutinerede folkesocialist i Norddjurs Kommunalbestyrelse er ked af, at SF nu forlader regeringen, men erkender også, at hele historien om DONG har været en svær kamel at skulle sluge

Af
Af Lars Norman Thomsen

Mads Nikolajsen, rutineret SF-medlem af Norddjurs Kommunalbestyrelse siden kommunesammenlægningen i 2005, er tydeligvis en smule rystet over dagens tophistorie i Danmark: SFs afgang fra regeringen.
"Det er en svær situation for mig lige at sige noget om," begynder han.
"DONG-sagen blev bristepunktet for mange SF'ere, men det er meget ærgerligt, at partiet nu må træde ud af regeringen, og det siger jeg, fordi politik er at søge indflydelse for mig, og det gør man bedst ved at sidde med i en regering."

Salget af DONG-aktier tacklet forkert

Mads Nikolajsen er grundlæggende enig med de partifæller, der de seneste uger har udtrykt deres store ultilfredshed med salget af 19 procent af aktierne i det statslige energiselskab DONG til den amerikanske investeringsbank Goldman Sachs for at få tilført nødvendig kapital til selskabet.
"Jeg er enig med de partifæller og mange socialdemokrater, der har haft svært ved at acceptere aftalen med Goldman Sachs. Salget af aktierne til den amerikanske investeringsbank burde have været udsat og gentænkt," siger Mads Nikolajsen.
Han hælder mere til, at staten selv eller danske investorer i form af pensionskasserne skulle have løftet opgaven med at sørge for mere kapital til DONG.
"Jeg er godt klar over, at der har været forhandlet længe, men det er meget lidt, der er sluppet ud af forhandlingslokalerne, og jo mere, der nu kommer frem om aftalen med Goldman Sachs, jo mere bekræfter det mig i, at vi aldrig skulle have gået med på den galej."
 
 

Regeringens mest magtfulde mand

Mads Nikolajsen rejser spørgsmålet om hvem, der reelt er regeringens mest magtfulde mand lige nu?
Finanminister Bjarne Corydon ville være det mest nærliggende svar.
Nix, ifølge SF'eren.
Han tøver ikke med at udpege DONGs bestyrelsesformand Fritz Schur som 'regeringens mest magtfulde mand'.
"Jeg fornemmer tydeligt på de udtalelser, der er kommet kommet fra Corydon og andre i regeringen, at der er blevet lagt et gevaldigt pres fra DONGs side på at få en aftale med Goldman Sachs i hus, og her har bestyrelsesformanden naturligvis spillet en væsentlig rolle."

Tilfreds med Annette Vilhelmsen

Mads Nikolajsen har ikke nu og her et bud på, hvem der skal afløse den afgående formand, Annette Vilhelmsen.
"Det skal jeg først lige snakke med andre i partiet om, og der venter en afklaring af mange andre ting, inden vi skal snakke formand," siger Mads Nikolajsen.
Han har været glad for Annette Vilhelmsens måde at tackle formandsposten på internt i partiet.
"Jeg har siddet med i partiets miljøudvalg sammen med andre kommunalpolitikere og andre repræsentanter for partiet, og det er et arbejde, som jeg har nydt, fordi vores arbejde er blevet taget alvorligt, og det skyldes ikke mindst Annette Vilhelmsens måde at være formand på. Jeg mener, hun har gjort meget for at styrke medlemsdemokratiet i SF i den korte tid, hun har været formand."

Publiceret 30 January 2014 12:45