Bente Madsen med godt to måneders arbejde til støtte for Danmarks Indsamlingen

Bente Madsen med godt to måneders arbejde til støtte for Danmarks Indsamlingen

Danmarks Indsamling:

Bente giver 131 hjemmelavede bamser til verdens børn

Kreative Bente Madsen fra Følle Strand har syet og strikket 131 bamser til Danmarks Indsamlingen

Af
Af Martin Schultz

Der er mange måder at vise sin solidaritet overfor verdens udsatte børn.
Bente Madsen fra Følle Strand har gjort det på sin egen måde og bakker med 131 hjemmelavede bamser op om Danmarks Indsamlingen, som lørdag kulminerer med et stort indsamlingsshow på DR1.
Overskriften på dette års Danmarks Indsamling er ”Når mor mangler” og det tema har Bente Madsen fuld forståelse for. Hun er selv både mor og bedstemor, og da magasinet Alt om Håndarbejde i november opfordrede sin læsere til at bruge kreativitet til at hjælpe ved at sy en bamse til verdens børn, tog Bente Madsen udfordringen op.
”Jeg ved, hvad en bamse har betydet for mine børn og børnebørn, og når Alt om Håndarbejde så til indsamlingen vil give 25 kr. for hver bamse, der blev lavet, så var det med at komme i gang,” fortæller Bente Madsen.

Hele sofaen fuld af bamser

Under overskriften ”Giv en Ven” satte magasinet Alt om Håndarbejde gang i først Bente Madsen strikkepinde og siden symaskine, ved at støtte Danmarks Indsamlingen med 25 kr. for hver bamse som blev indleveret og godkendt.
Magasinet gav selv mønstrene alt efter om man ville strikke, sy eller hækle bamserne til verdens børn, der har brug for en ven.
”Jeg startede med at strikke en masse bamser, men det tog for lang tid. Derfor begyndte jeg også at sy bamserne efter forskrifterne,” fortæller Bente Madsen, som inden afrejsen tirsdag, hvor bamserne skulle afleveres i Kolding, kunne mønstre hele 131 bamser i sofaen i huset ved Følle Strand med udsigt over Kalø Vig, Kalø Slotsruin og Mols Bjerge.


Har brugt mange timer

Inspirationen var en gammeldags bamse og Alt om Håndarbejde stillede bestemte krav for at ville godkende de indleverede bamser, som dermed hver udløste 25 kr. til Danmarks Indsamlingen.
”Man måtte følge opskriften og sikkerhedsforskrifterne. Der måtte ikke være løsdele på bamsen som knapper, og så var der krav om en bestemt slags miljøvenligt fyld,” fortæller Bente Madsen, som havde sin veninde Kirsten Poulsen fra Rønde til at hjælpe med at sy den påkrævede sløjfe på hver bamse.
Bente Madsen, som har arbejdet som sosu-assistent på Rønde Plejehjem, har arbejdet på sit bamseprojekt siden november. Der er blevet klippet og syet utallige poter, ører, arme, ben og kroppe før de mange bamser var klar til at skabe glæde blandt børn ude i verden.
”Jeg har brugt mange timer og også betalt materialerne selv. Men jeg gør det med stor fornøjelse, for jeg vil gerne glæde børnene ude i verden og sikre, at hver bamse udløser 25 kr. til indsamlingen,” siger Bente Madsen.

Når mor mangler

Stort indsamlingsshow på DR1 lørdag 1. februar kl. 19.00 til 0.00
Læs mere på www.danmarksindsamlingen.dk

Publiceret 30 January 2014 11:22