Vagner Jensen demonstrerer de forskellige sites, hvor slægtsforskerne kan have held til at finde oplysninger om deres aner.

Vagner Jensen demonstrerer de forskellige sites, hvor slægtsforskerne kan have held til at finde oplysninger om deres aner.

Allingåbro Datastue:

Slægt følger slægters gang

Detektivarbejde med at finde tilbage i slægtsleddene og få sat kød og blod på gamle familierelationer

Af
Anette Bonde

Helle Hingeberg Feldskov, Ørsted, har dyrket slægtsforskning i to år. Denne formiddag sidder hun i Allingåbro Datastue og er optaget af at få støvet noget mere viden op om gården Hingeberg, som familien har fået navn efter.
Helle Hingeberg Feldskov er én af de otte på holdet, som under vejledning af Vagner Jensen søger tilbage i slægtens gang. Der er stor koncentration på holdet. Ind imellem lyder et glad udbrud, når det lykkes én af deltagerne at få bekræftet en antagelse eller gøre en ny opdagelse.
“Det er givende og interessant at dele glæden, når én på holdet finder nye aner eller finder ud af interessante livsbegivenheder”, smiler Vagner Jensen.

Tip-tip-tip-tip-oldefar

Helle Hingeberg Feldskov blev bidt af slægtsforskningen for et par år siden. Hun arbejder både på datastuen og derhjemme, og det bliver til cirka ti timer om ugen.
Det er slægtsbåndene på sin mødrene side hun er gået i gang med at trævle op, og hun har indtil videre fundet tilbage til sine tip-tip-tip-tip-oldeforældre. Det har givet mange gode oplevelser undervejs. For eksempel har hun været i kontakt med fjerne slægtninge, har fået overdraget et gammelt fotoalbum og har set et billede fra sin mors 11-års fødselsdag og sine bedsteforældres bryllupsbillede.
Til den lidt mere makabre afdeling hører den tip-oldefar, som havde hængt sig. Han og hans familie boede ved Vestervig, og Helle Hingeberg Feldskov tog dertil for at følge anernes fodspor. Hun så et hus, hun fornemmede kunne have været hans bopæl, bankede på og fik at vide, at huset blev kaldt for “Hængehuset”.
Til sommer har hun planer om at besøge lokalarkivet i Hune for at finde endnu flere brikker til slægthistorien.

132 mio. i mormonernes database

På holdet finder man også Erik, hvis aner havde fået et uægte barn. En karl på Gjesinggaard blev udlagt som barnefader, men selv om manden havde et lidt specielt navn, var det ikke lykkedes at finde ham i kirkebøger eller folketællinger. Til sidst prøvede Erik at google ham, og her dukkede han op som dannebrogsmand. Han var søgt ind i forsvaret, og her lå også en levnedsbeskrivelse.
En nybegynder søgte i Mormonernes database, hvor der er cirka 132 mio. personer. Hendes efternavn var så specielt, at mange af hendes aner dukkede frem langt tilbage, mange af dem fra Tyskland.
Hanne forsker i familienavnet Holst på Mols, Orla forsker blandt andet i familien Lahn, Anthon har forsket i familienavnet Tetsche og har sporet navnefaderen til Horsens omkring år 1800. Anne er nybegynder og læser i kirkebogen i et bestemt sogn efter 1900. Hun kigger efter navnet Sloth. Kaj har nedskrevet historier fra barndommen og er nu begyndt at lede efter aner.

Publiceret 30 January 2014 08:00