Forhenværende borgmester i Syddjurs, Kirstine Bille (SF), er træt af, at SF er ude af regeringen, og at 'hendes' formand, Annette Vilhelmsen, har forladt pladsen.

Forhenværende borgmester i Syddjurs, Kirstine Bille (SF), er træt af, at SF er ude af regeringen, og at 'hendes' formand, Annette Vilhelmsen, har forladt pladsen.

Kirstine Bille vil ikke være kingmaker igen

Den tidligere Sydjurs borgmester har ikke et umiddelbart bud på, hvordan SF kommer videre, men hun regner med at blive klogere på weekendens kommunalpolitiske landsmøde i partiet

Af
Af Lars Norman Thomsen

Kirstine Bille, tidligere SF borgmester i Syddjurs, hører til i den pragmatiske del af SF, hvor arbejdet og indflydelsen i det politiske maskinrum betyder mere end at hejse den socialistiske fane.
Derfor er hun også træt af, at partiet nu har forladt maskinrummet ved at træde ud af regeringen og samtidig skal til at genbesætte de vigtigste poster i partiet med nye folk.
"Det er noget rod," siger Kirstine Bille med den umiddelbare tone, der karakteriserer hendes politiske stil.
"Jeg har det ikke godt med, at vi nu er trådt ud af regeringen og dermed mister indflydelse," siger Kirstine Bille over mobiltelefonen fra Bruxelles, hvor hun er på en politisk opgave for EUs Regionsudvalg.
- Stridspunktet har været DONG-aftalen med Goldman Sachs. Havde du stemt for den?
"Nu har jeg ikke mulighed for at stemme, men i henhold til regeringsaftalen ville jeg have stemt for, hvis jeg havde fået en god forklaring. Den ville jeg have respekteret."

Mediehetz mod Annette Vilhelmsen

Kirstine Bille var i sin tid hende, der først bragte Annette Vilhelmsen i spil som landsformand i stedet for ikonet Villy Søvndal.
Det har hun ikke fortrudt, selv om Annette Vilhelmsen onsdag morgen kastede handsken og forlod formandsstolen efter ingen gang halvandet år på posten.
"Annette har været en glimrende formand, og hun har ikke mindst ændret en masse på de indre linjer, så vores medlemsdemokrati fungerer bedre end længe. Det er hendes store fortjeneste," roser Bille.
"Desværre har Annette Vilhelmsen aldrig fået en fair chance udadtil for at agere som formand, fordi medierne har dømt hende ude fra start."
Kirstine Bille kalder det "en regulær mediehetz" , som den afgåede landsformand har været ude for, siden hun i efterårsferien 2012 kom ind fra Fyn som en anden nowhere woman og politisk novice.
"Jeg er oprigtigt ked af det på Annettes vegne, for hun har måttet stå model til alt for meget."

"Det må guderne vide"

Kirstine Bille har ikke tænkt sig at være king- eller queenmaker igen.
- Hvem skal tage over efter Annette Vilhelmsen?
"Ja, det må guderne da vide," kommer det med et andet af Kirstine Billes yndlingsudtryk.
"Jeg har ikke et bud, men jeg forventer at blive klogere i weekenden, når vi skal til kommunalpolitisk landsmøde i partiet. Her vil vi selvfølgelig komme til at vende situationen, fordi der både deltager folk fra kommunerne og landsledelsen."
- Er du formandskandidat?
Griner... "Nej, jeg er ikke formandskandidat. Jeg bliver, hvor jeg er i Syddjurs. Her er der masser af spændende opgaver, og så er jeg også kommet med i SFs kommunalpolitiske landsudvalg, så ikke flere ting til mig."
Kirstine Bille vil dog gerne vedgå, at hun vil stemme på en formandskandidat, der vil fortsætte partiets nuværende linje med at søge indflydelse og ikke en, der vil det modsatte - at sende SF tilbage i tidligere tiders 'hængekøje', hvor de teoretiske diskussioner som regel overskyggede hverdagens praktiske politiske gøremål.

null

Publiceret 30 January 2014 15:00