Mols-Linien lukker nu helt for Ebeltoft om vinteren

Fremover bliver der kun sejlet på Ebeltoft-Odden i sommerhalvåret

Af
Af Martin Schultz

Frygten for at Mols-Linien vil skære yderligere ned på afgangene fra Ebeltoft til Sjællands Odde er nu en realitet.
Efter udsigten til endnu et negativt regnskab melder rederidirektør Søren Jespersen onsdag ifølge dagbladet Børsen ud med at Mols-Linien i fremtiden kun vil besejle Ebeltoft-Odden i sommerhalvåret.
”Vi må se i øjnene, at Ebeltoft er en sæsondestination, hvor det kommercielle potentiale hovedsageligt ligger i at forbinde Sjælland med sommerhusområderne på Mols.” siger Søren Jespersen til Børsen.
Nyheden kommer efter at Mols-Linien tidligere på året neddroslede forventningerne til årsresultatet for 2013 fra et underskud på omkring 20 mill. kr. til et minus på 34-36 mill. kr. på bundlinien.

Færgerne er til serviceeftersyn

Siden 28. december der ingen afgange mellem Ebeltoft og Sjællands og det skyldes ifølge marketingchef Mikkel Hybel det årlige service eftersyn af færgerne.
Mikkel Hybel lovede den gang sejlads igen fra  31. marts eller 1. april.


Infrastruktur under pres

Med Mols-Liniens udmelding om kun at besejle Ebeltoft-Odden i sommerhalvåret får politikerne på Djursland endnu et infrastrukturelt gok i nødden.
I forvejen er Aarhus Airport i store vanskeligheder på grund af faldende passagertal og manglende udvikling.
Lufthavnen skal indenfor de kommende måneder have diskuteret og fastlagt sin fremtid af de fem ejerkommuner Aarhus, Randers, Syddjurs, Norddjurs og Favrskov.   


Publiceret 29 January 2014 07:07