Bestyrelsen for Ørsted Kro hører gerne fra folk, der vil være kroforpagter eller på anden vis vil være med til at drive kroen.

Bestyrelsen for Ørsted Kro hører gerne fra folk, der vil være kroforpagter eller på anden vis vil være med til at drive kroen.

Ingen forpagter alligevel på Ørsted Kro

Dintcher Mehmed, køkkenchef på Restaurant Bag Søjlen i Rønde, har trukket sit ja til at blive forpagter på Ørsted Kro tilbage

Af
Anette Bonde

Dag Kristiansen, bestyrelsesformand i Ørsted Kro A/S, fik i sidste uge en opringning fra Dintcher Mehmed, der for et par uger siden blev lanceret som kroens nye forpagter. Denne fortalte, at han alligevel ikke ønsker jobbet.
Dag Kristiansen blev både overrasket og skuffet. Han talte længe med Dintcher Mehmed og forsikrede, at både han og resten af bestyrelsen var villige til at bøje sig langt, hvis han ville starte. Ifølge Dag Kristiansen begrundede Dentcher Mehmed det blandt andet med, at han havde mistet gnisten.
“Jeg ved ikke, hvad er er sket, for det var den rigtige mand, vi havde fundet”, understreger Dag Kristiansen fredag overfor Lokalavisen.

“Hellere springe fra nu”

Han synes dog, at Dentcher Mehmed har gjort det rigtige.
“Det er ærgerligt, for vi ville ham simpelthen så gerne, og ville gerne være med til at løfte en rigtig god forretning for ham. Men hvis han ikke har gnisten, så er det det rigtige at gøre. Hellere springe fra nu, end et par måneder efter at være startet.”
Der er ellers lyse udsigter for kroen. Allerede nu er der 40 reservationer i 2014, og der kommer nye ordrer ind hver uge, fortæller Dag Kristiansen.
Lørdag holdt Ørsted Kro A/S og Støtteforeningen Ørsted Kros Venner bestyrelsesmøde, og der søges nu efter en ny person til at drive kroen.

Træls situation

“Den ændrede situation er træls, men vi har et fantastisk økonomisk fundament og en folkelig opbakning, så vi arbejder ufortrødent videre.”
Indtil nu har der været 2000 mennesker på kroen til diverse arrangementer, og man ønsker fortsat at folk fremover kan købe et måltid mad på kroen.
“De to bestyrelser er helt enige om, at det nu drejer sit om at finde en person, der i denne ånd kan og vil være med til at drive ”vores” kro. Aktivitet på kroen er vigtig. Perioden siden overtagelsen 15. september sidste år har vist, at Ørsted Kro som projekt har en værdi, som få havde drømt om”, udtaler Tove Hjort Jensen formand for støtteforeningen Ørsted Kros Venner.

Publiceret 29 January 2014 15:00