Debat:

Udlændingepolitikken sejler med S i spidsen

Af Anne-Mette Winther Christiansen, MF (V), valgt i Djurskredsen:

"Danmark har siden Thorning-regeringens tiltræden oplevet en markant stigning i antallet af asylansøgere. Det sker på trods af at Helle Thorning Schmidt før valget sagde, at hun ”ikke kunne drømme om at gå over mod en lempeligere udlændingepolitik”.

Men nu banker realiteterne på. Antallet af asylansøgere i 2014 forventes at blive det højeste i år 10 år. Og antallet er næsten fordoblet i forhold til det sidste år under VK-regeringen. Vi er igen vidne til et løftebrud fra regeringen.

Regningen for regeringens lempelser på udlændingeområdet løber op i én mia. kr. Penge, der i stedet kunne have været investeret i vores fælles velfærd soldes nu op på en slap udlændingepolitik.

Jeg mener, at vi skal have styr på tilstrømningen af udlændinge, så flere kommer hertil for at arbejde og studere og færre kommer hertil via familiesammenføring og asyl. Desværre er læren, at Socialdemokraterne ikke kan overlades ansvaret for udlændingepolitikken uden, at det sejler totalt. Der er brug for at blive ryddet op. Det vil en ny borgerlig regering tage fat på fra dag ét."

Publiceret 28 January 2014 13:15