Ebeltoft leverede en fin indsats i pokalturneringen trods 34-21 nederlaget til Skovbakkens tophold i 2. division.

Ebeltoft leverede en fin indsats i pokalturneringen trods 34-21 nederlaget til Skovbakkens tophold i 2. division.

Pokalhåndbold:

Ebeltoft faldt med æren i behold

Topholdet i 2. division, Skovbakken, var som ventet en for stor mundfuld for Ebeltofts Jyllandsserieherrer, men hjemmeholdets spillere kunne gå fra banen med opløftede pander

Af
Af Lars Norman Thomsen

Ebeltofts Jyllandsserieherrer var foran 3-1 efter syv minutters spil i tirsdagens pokalkamp mod topholdet Skovbakken fra 2. division i Ebeltoft IdrætsCenter, men så satte gæsterne lige fart på og kom i en håndevending foran med 10-3.
"Det var sådan set symptomatisk for kampen, at Skovbakken havde deres turbo-perioder på cirka fem minutter flere gange under kampen, hvor de løb stærkt og straffede hver eneste fejl, stor eller lille, fra vores side," fortæller Ebeltofts ellers meget tilfredse cheftræner Morten Eliasen.
Hjemmeholdet tabte opgøret 34-21 (19-12), men uden på noget tidspunkt at måtte agere boksebold for topholdet i 2. division, som Morten Eliasen ikke tøver med at kalde "et klassemandskab".
"De stillede med deres normale hold minus 2, men så supplerede de blot fra andetholdet i 3. division."

Vandt i det stationære spil

 
På forhånd havde Morten Eliasen annonceret, at han forventede, at hjemmeholdet kunne matche gæsterne i det stationære spil, mens Skovbakken til gengæld ville være overlegne med hensyn til fart og kontraspil.
"Det kom sådan set til at holde stik, for vi scorede 19 af vores mål efter etableret angrebsspil, mens Skovbakkens mål primært faldt efter kontraangreb," fortæller Morten Eliasen.
Ebeltoft startede ud i en særlig forsvarsformation med sigte på at lukke Skovbakkens playmaker og især velspillende venstre back ned, og det lykkedes meget godt i starten, men i takt med at tempoet blev strammet og trætheden begyndte at melde sig hos kampens underdogs, kunne taktikken ikke helt holde vandt.
"Vi fik dog set, at et tophold i 2. division kan blive stresset, så det er absolut en forsvarsstrategi, vi vil forsøge at finpudse og spille ud med i Jyllandsserien," forsikrer Morten Eliasen, der måtte undvære sin spillende assistenttræner Emil Thøgersen, og det var et savn, fordi han som tidligere divisionsspiller kunne have budt ind med en god portion rutine.
"Jeg er dog meget tilfreds med spillernes indstilling og indsats, og jeg ser frem til de sidste kampe i Jyllandsserien. Nu skal vi bare holde niveauet."
Mathias Vognstrup blev topscorer for Ebeltoft med fem mål.
Ebeltoft spiller først turneringskamp igen tirsdag 18. februar, hvor holdet møder VRI, nedrykkere fra 3. division, på udebane.
 

Publiceret 24 January 2014 07:15