Debat:

Nu må jeg bede om mine himmelblå...

Af Bjarne Nielsen alias Campingfatter, medlem Liberal Alliance Djursland:

"Nogen har tabt jordforbindelsen, og hvis de ikke snart kommer ned, så ender det sku' nok med en nødlanding…
"Set på TV2OJ
ØSTJYLLAND:
Passagererne forsvinder, og underskuddet vokser. Aarhus Lufthavn i Tirstrup har gennem de seneste år været emne for diskussion blandt politikere og erhvervsfolk.
Nu er den gamle debat endnu engang blevet åbnet. Det skete i går aftes på et byrådsmøde i Aarhus, hvor Lars Boje Mathiesen fra Liberal Alliance slog et slag for en flytning af lufthavnen.
- Vi skal sende et signal til de private investorer: Kom og investér i Aarhus. Kom og læg en lufthavn her, siger Lars Boje Mathiesen til TV 2 | ØSTJYLLAND.
Hvis det står til Liberal Alliance, skal lufthavnen flyttes fra Tirstrup cirka 43 kilometer fra Aarhus til Thomasminde cirka 15 kilometer fra centrum."
Bjarne Nielsen alias Campingfatter Liberal Alliance Djursland er forundret…
I al almindelighed synes jeg, at Lars Boje er en ganske fornuftig mand. MEN lige her er han ude i noget hvor jeg er nødt til at konstatere, at jeg håber, at han er mere kompetent som skolelærer end rådgiver om placering af Aarhus lufthavn.
Hvis snakken om flytning af lufthavnen ikke snart forstummer, og ejerne (alle kommunerne) tager sig sammen, og i stedet investerer i lufthavnens fremtid, så vil der i fremtiden slet ikke være noget at diskutere for så afvikles lufthavnen dag for dag.
Og til de der tror at der findes en bedre placering af Aarhus lufthavn, vil jeg bare sige, at hvis det i det hele taget er muligt at finde areal og omkring en milliard kroner, så vil det alligevel ikke være en option, for i den tid det vil tage at etablere en ny lufthavn vil trafikken/passagererne blive overtaget af Aalborg og Billund lufthavne.
Jeg synes i stedet Lars Boje og andre østjyske politikere skulle komme i gang med at få plan og investering for en udbygning og fremtid for den nuværende Aarhus lufthavn på plads, sammen med motorvej og letbane ud til den nuværende Aarhus lufthavn, samt koncentrere sig om at få Østjyland med på den nye nationale turisme vækstplan, for mens vi bruger tiden på at diskutere noget der aldrig bliver til noget, så bliver vi "overset" af staten i fremtidens nationale strategi for vækst i kyst- og storbyturisme."

Publiceret 24 January 2014 14:52