Holdleder Jakob Lunøe har en uopsigelig kontrakt med Nørre Djurs HK, og det på trods af, at han er holdleder på frivillig basis og ikke får en krone for det.

Holdleder Jakob Lunøe har en uopsigelig kontrakt med Nørre Djurs HK, og det på trods af, at han er holdleder på frivillig basis og ikke får en krone for det.

Nedtælling til lokalopgør:

Posten er firmaets uundværlige førstemand

Jakob Lunøe, holdleder i Nørre Djurs HK, bliver aldrig spurgt, om han er til rådighed i næste sæson. Det er han bare, for holdlederjobbet og håndboldklubben er hans livseleksir

Af
Af Lars Norman Thomsen

Han er gennemført rar og et menneske, man kun kan holde af, Nørre Djurs HKs holdleder Jakob Lunøe, 41. En god kammerat i ordets allerbedste betydning og et positivt gemyt som med- og modspillere, trænere og tilskuere, ikke vil undvære et sekund. Der står stor respekt om hans indsats.
En passioneret klubmand, der lever og ånder for Nørre Djurs HK, men aldrig på en måde, så det udelukker respekt for modstanderholdet eller andre klubber.
Mere end 25 år har Lunøe, der bor i Grenaa, røgtet hvervet som holdleder i Glesborg-klubben, og mens der bliver forhandlet med trænere om en forlængelse af en kontrakt, så er Jakob Lunøe i den situation, at hans kontrakt er uopsigelig fra begge sider.
"Erik (Flak Jørgensen, nuværende cheftræner i Nørre Djurs HK, red.) var da så venlig at sige til mig, at forudsætningen for, at han ville være træner i Nørre Djurs HK, var, at jeg var der som holdleder til at klare alt det praktiske," griner Jakob Lunøe.

Posten skal ud

Jakob Lunøe kendes i brede håndboldkredse kun som 'Posten', og forklaringen er naturligvis, at han arbejder ved Post Danmark og har gjort det siden 1996 med udgangspunkt fra distributionscentret i Grenaa.
Her kom han til efter, at han først havde fået en butiksuddannelse i den lokale brugs i Voldby, der senere blev fulgt op med en kort arbejdsperiode i Netto i Ebeltoft, som han var med til at starte op.
Men butikstider og håndbold er ikke forenligt, så jobbet ved Post Danmark passer som fod i hose for ungkarlen, der er barnefødt og opvokset på Enslevgaarden - et smut fra Grenaa.

Har spillet i Grenaa

Tidligt op og i posttøj for så hen på eftermiddagen at kunne bruge energien på håndbold passer fortrinligt den arbejdsomme holdleder.
Jakob Lunøe har selv spillet håndbold i Grenaa og fodbold i Aastrup i de unge år. I en ældre udgave har han også spillet badminton, men det er lige nu sat på stand by.

Med faderen til håndbold

Hans indtog i Glesborg-klubben skete via faderen, Holger Lunøe, der tog sønnen med, når han trænede de bedste herrespillere i Nørre Djurs HK, der den gang spillede i Serie 1, som Jakob Lunøe husker det.
"Det var egentlig der, det startede i det små, og siden er jeg kommet i klubben, og jeg har altid elsket at være der, fordi kammeratskabet er godt på tværs af hold, og alle bliver taget godt imod og inviteret med i fællesskabet."

Hjælper til på flere hold

Jakob Lunøe har primært førsteholdet i 3. division som arbejdsområde. Det betyder, at han er med til alle hjemme- og udekampe, hvor han sørger for at nurse spillerne og giv dem en venligt klask i midterste, bagerste etage, hvis de trænger til at blive kvikket op. Desuden er han garant for, at der er styr på alt det praktiske med bolde, spilletøj, holdkort og vandflasker, så trænerne kun skal bruge energien på den sportslige side.
Det samme sørger for han til stort set alle træninger bistået af et andet Nørre Djurs HK-ikon, Knud Ove Nielsen.
"Jeg hjælper gerne til, hvor jeg kan, så jeg følger også Serie 1 herrer, og af og til Serie 4, hvis der er brug for det," forklarer Lunøe, der også fungerer som lynafleder for temperamentsfulde spillere, der efter en kamp lige trænger til at få læsset sprogets mindre pæne gloser af, fordi det ikke er gået som planlagt.
"Så må jeg lytte og somme tider lige forsvare trænernes dispositioner. Spillerne kan bruge mig, og det gør de, men de får altid at vide, at trænerne altid skal kunne stole på min loyalitet."

Skal du med i byen ’Post’?

En væsentlig del af kulturen i Nørre Djurs HK er, at medlemmerne også er sammen på andre tidspunkter end når der spilles håndbold eller trænes. De er gode til at hygge sig sammen, og her går 'Posten' ikke ram forbi.
Han elsker selv det sociale liv, og de unge knægte er flittige til at invitere ham med i byen.
"Skal du ikke lige med i byen 'Post'," lyder det i telefonen. "Og mange gange skal jeg selvfølgelig med," griner han, der har gjort det til en fast tradition at invitere hele holdet på besøg, når Nørre Djurs HK har spillet lokalopgør mod Aastrup/Hammelev-Grenaa i Grenaa Idrætscenter.
"Så bestiller vi pizza og får nogle øller, og hen på aftenen drager de fleste ud i nattelivet i Grenaa."

Knald eller fald lørdag

På lørdag sidder Lunøe igen på sin stol i en sikkert overfyldt 'hule' i Glesborg til lokalopgøret, og selv om det kun er blevet til seks point hidtil i denne sæson, så tror han på, at det er muligt at hive sejren hjem.
"Jeg tror, vi møder dem på et godt tidspunkt, så hvis drengene er klar, tror jeg på et positivt resultat. Vi er godt forberedte og efter, at Erik (Flak Jørgensen, red.) og Jan (Mathiesen, red.) er kommet til, er træningsindsatsen og intensiteten til træning steget nogle grader. Drengene elsker det, og jeg tror, vi vil se resultaterne af træningsindsatsen i forårets kampe," lyder det optimistisk fra holdlederen, der for små fire år fældede en tåre, da det var en realitet, at Glesborg-klubben for første gang kunne skrive divisionshold på visitkortet.
Sådan reagerer kun en ægte klubmand med passion for sporten.

Lokalopgøret i 3. division herrer, Nørre Djurs HK - Aastrup/Hammelev-Grenaa spilles lørdag 25. januar klokken 16.45 i Nørre Djurs Hallen.

Publiceret 24 January 2014 18:43