René Høyer har fået håndbolden ind med modermælken i Nørre Djurs HK. På lørdag er slagtermesteren i EuroSpar Løgten klar til at skære igennem, hvor det gør mest ondt på modstanderne.

René Høyer har fået håndbolden ind med modermælken i Nørre Djurs HK. På lørdag er slagtermesteren i EuroSpar Løgten klar til at skære igennem, hvor det gør mest ondt på modstanderne.

Nedtælling til lokalopgør:

Slagtermesteren er klar til en hård fight

René Høyer glæder sig til at skulle i clinch med ÅHG efter at have siddet ude sidste lokalopgør

Af
Af Lars Norman Thomsen

Nørre Djurs HKs veteran på bare 28, René Høyer, er en ægte fighter af guds nåde på en håndboldbane. En type, der både giver og tager, og spiller bedst, når hallen syder og temperamentet koger lidt.
Spillestilen giver sine knubs, og for nogle sæsoner siden var det alvor i et lokalopgør i Nørre Djurs Hallen, hvor Høyer røg i en nærkamp som kostede ham et iturevet korsbånd i det ene knæ.
En skade, som han kom sig over efter operation og sur genoptræning, men som også siden har voldt kvaler. Sidste år måtte folkene i hvide kitler atter kigge i knæet og opdatere det på ny. Det kostede ham deltagelsen i lokalopgøret i Grenaa Idrætscenter, som han fulgte fra tilskuerpladserne.
"Da var vi reelt chanceløse, men jeg føler afgjort, at vi har en god chance på lørdag. Vi er på vej op, mens de virker på vej ned," siger René Høyer, der til daglig pendler mellem hjemmet i Rimsø og jobbet som slagtermester hos EuroSpar i Løgten.
Et arbejde, der kræver sin morgenmand og mange timer i sving, før turen går hjemad til det seneste skud på stammen, en lille pige, og fruen Mia Schnoor Høyer, der selv har spillet håndbold i både Kvik Ramten og Aastrup/Hammelev.

Altid Nørre Djurs

René Høyer har altid selv spillet håndbold i Nørre Djurs HK. Det er hjerteklubben, både et lokalt håndbold-mekka, men også et socialt netværk, hvor der ikke bliver gjort en tøddel forskel på folk - uanset om de spiller 3. division eller på U10 piger.
"Her er der ikke plads til at være højrøvet, men der er plads til alle, og nye folk lærer hurtigt at tilpasse sig," forklarer René Høyer, der nyder det sociale netværk, sammenholdet og de sammenkomster, der følger med at være håndboldspiller i Nørre Djurs HK.
"Vi spiller naturligvis altid for at vinde, men det er aldrig sådan, at klubben falder sammen, hvis vi taber eller skulle rykke ud af 3. division, hvad vi selvfølgelig ikke håber."

Gennembrudspilleren

Lørdag kan René Høyer sagtens få en nøglerolle. Han kan spille alle pladser i bagkæden og ligeledes både venstre fløj og streg, men i lokalopgørene tidligere har det været hans styrke som gennembrudsspiller, evne til at komme 'på kant' og glide af på hårde tacklinger, der har været efterspurgt.
En spillestil, der har resulteret i både mål og straffekast.
"Uanset, hvor jeg skal spille, vil jeg give alt på lørdag. Det bliver fedt at være med til," lyder det forventningsfuldt.

Lokalopgøret Nørre Djurs HK - Aastrup/Hammelev-Grenaa spilles lørdag 25. januar klokken 16.45 i Nørre Djurs Hallen.

Publiceret 23 January 2014 08:28