Ultraløb i Mols Bjerge går op i gear

Til næste år bliver det også muligt at løbe 160 km på to dage til Vinter Ultra Mols Bjerge

Af
Af Martin Schultz

Der findes folk der ikke kan få det barskt nok. Med stor fornøjelse kaster de sig ud i strabadser, som andre betakker sig for.
Når starten går til Vinter Ultra Mols Bjerge (VUMB) i weekenden 1. og 2. februar, forsvinder 160 tilmeldte løbere to-og-to sammen ud i Nationalpark Mols Bjerges udfordrende landskab med dybe dødishuller, sletter, strandsand, mudder og grus og udfordrende vintervejr.
Det er anden gang, at VUMB afholdes med start fra Helgenæs Naturefterskole. Det første år var distancen 70 km, men den er i år blevet udvidet med en ny distance på 100 km.
Men det er ikke sejt nok for de rigtig hårde drenge og piger.
”Ultraløberne er vilde med Nationalpark Mols Bjerge. Så nu har vi besluttet, at 2015 bliver året, hvor vi tilbyder en ny distance på 160 km,” siger de to arrangører, Thomas Kjerstein og Lasse Petersen, som begge er lærere på Helgenæs Naturefterskole.

Et trækplaster for løbere

Årets Vinter Ultra Mols Bjerge blev hurtigt overtegnet og 1. februar er 160 løbere klar til at løbe ud i Mols Bjerges kuperede terræn.
Vejret er der ingen der kender, og det er en del af udfordringen. I de kredse siger man ”jo hårdere, jo bedre”.
Mange af Danmarks bedste orienteringsløbere og eksperter fra andre sportsgrene som ultraløb og adventurerace deltager i Vinter Ultra Mols Bjerge
”Det skyldes blandt andet, at vores løb henvender sig til mere end blot én type løber. Men også, at ruterne går gennem Nationalpark Mols Bjerge og at overnatningen sker på Fregatten Jylland. Det er et trækplaster for løberne, der får VUMB til at skille sig ud fra andre løb,” siger Thomas Kjerstein.

Op i fregat-masterne

Løbet strækker sig over to dage.
”Løbernes ben er trætte og ømme, når de rammer Night-Campen lørdag eftermiddag - eller måske først efter mørkets frembrud om aftenen. Det bliver godt at nå frem til mad og en varm sovepose ombord på Fregatten Jylland,” siger Lasse Petersen.
27 frivillige hjælpere tilbyder assistance forskellige måder, så løbet kan gennemføres med fokus på en unik oplevelse.
Der er blandt andet syv klatrere, der er klar til at gennemføre klatreaktiviteter i masterne på Fregatten Jylland i løbet af lørdag eftermiddag.
Når løberne kolde og trætte tumler over målstregen søndag eftermiddag, byder på Helgenæs Naturefterskole alle løberne på en omgang varm chili con carne.

Der er mulighed for at klatre i Fregatten Jyllands høje master lørdag eftermiddag.

Der er mulighed for at klatre i Fregatten Jyllands høje master lørdag eftermiddag.

Vinter Ultra Mols Bjerge Lørdag og søndag 1. og 2. februar Får støtte fra Nationalpark Mols Bjerge og Syddjurs Kommune og i samarbejde med Fregatten Jylland. 27 frivillige hjælper og et stort antal private lodsejere har givet tilladelse til at benytte deres arealer Tjek VUMB på vumb.dk, Youtube eller Facebook.

Publiceret 23 January 2014 10:18