Da landsbyernes minister Carsten Hansen i efteråret 2013 var på rundtur i Kolind, fik han også en orientering om planerne med Byhallens renovering, som Byhallen nu selv investerer 800.000 kroner i.

Da landsbyernes minister Carsten Hansen i efteråret 2013 var på rundtur i Kolind, fik han også en orientering om planerne med Byhallens renovering, som Byhallen nu selv investerer 800.000 kroner i.

Kolinds byhal shines op for 1.5 millioner

Håndværkerne er gået i gang med næstsidste etape i byfornyelsen i Kolind. Nu gælder det Byhallen, som bliver til et moderne forsamlinghus

Af
Af Lars Norman Thomsen

Håndværkerne er i fuld sving i Byhallen, Kolinds gamle markedshal, med at få betongulvet i den gamle kostald hakket op, så der kan isoleres, lægges gulvarme ned og støbes et nyt gulv. Arbejdet i Byhallen er næstsidste etape i det store byfornyelsesprojekt i Kolind, som kommune, borgere, erhvervs- og foreningsliv har arbejdet sammen om de seneste 2-3 år.
Byhallen drives af borgerforeningen på frivillig basis og uden kommunale tilskud.
Formand for Byhallens bestyrelse, Tage Mogensen, glæder sig over, at kostalden nu renoveres og bliver til et moderne forsamlinghus, hvor man kan opholde sig hele året i forbindelse med møder, fester, fødselsdage og receptioner.
"Byhallen har valgt at kaste alt, hvad vi har stående på bankbogen ind i projektet, nemlig 800.000 kroner, mens kommunens bidrag er 700.000 kroner, og vi får ikke alle vores ønsker opfyldt, men det er tæt på," siger en veltilfreds ambassadør for aktiviteterne i den gamle markedshal med tilhørende udearealer.

Toiletter og køkken

I 'ryggen' af den gamle kostald tilføres et areal, der kommer til rumme fem nye toiletter, fire almindelige og et handiciaptoilet.
På kostaldens frontparti, plus en del af den store markedshals samme, bliver der bygget et cirka 80 kvadratmeter stort vindfang på, hvor der bliver plads til kontor, anretterkøkken og selvstændig entré.
Endvidere bliver der sat fem vinduer plus et større dørparti i på kostaldens langside ud mod parkeringspladsen, så lysforholdene bliver forbedret betydeligt.
"Bedre toiletforhold og et anretterkøkken har længe stået øverst på vores ønskeseddel, så det er vi meget tilfredse med nu bliver en realitet. Allerede fra starten af hele byfornyelsesprojektet var det jo et udtalt ønske fra mange borgere, at byen fik et forsamlingshus, og det synes jeg bestemt, at Kolind får nu," siger Tage Mogensen, der forventer, at arbejdet er færdigt, når Byhallens store påskekræmmermarked løber af stabelen - som altid Skærtorsdag - 17. april.

Fakta: Byhallens historie

  • Byhallen er Kolinds gamle markedshal.
  • Centrum for fortidens hestemarkeder og i 60'erne og 70'erne et stort ugentligt aktiv for Djurslands Landboauktioner.
  • Auktionerne blev holdt hver fredag og trak et væld mennesker til byen til stor glæde for handelslivet i Kolind.
  •  Landboauktionerne døde hen i 80'erne i takt med, at lovgivningen på området dyrevelfærd blev mere og mere restriktiv.
  • I juni 1990 kunne Kolind Håndværker- og Borgerforening (nu Kolind Borgerforening) købe Byhallen af Midtdjurs Kommune med god hjælp fra byens borgere.
  • Byhallen har siden været brugt flittigt til store og små arrangementer.
  •  De årlige kræmmermarkeder med det traditionsrige Hjorddrengenes Marked anden onsdag i september er store tilløbsstykker.
 
 
 

null

Publiceret 23 January 2014 10:34