Junior Talent er et projekt, som er startet på Viby Gymnasium og som andre gymnasier, herunder Grenaa, også har koblet sig på.

Junior Talent er et projekt, som er startet på Viby Gymnasium og som andre gymnasier, herunder Grenaa, også har koblet sig på.

Grenaa Gymnasium griber fat i lokalområdets største talenter

Junior Talent Djursland er et nyt tilbud til de fagligt dygtigste piger og drenge på 8. klassetrin på alle djurslandske grundskoler

Af
Af Lars Norman Thomsen

I denne uge lyder startskuddet til Junior Talent Djursland.
Det er Grenaa Gymnasiums tilbud til de fagligt dygtigste elever på 8. klassetrin i grundskolerne på Djursland.
Formålet med Junior Talent projektet er at give netop de dygtigste unge nye faglige udfordringer, og derved hjælpe dem med at afsøge i hvilken retning talentet og interessen går.
Desuden er håbet, at Junior Talent kan blive et socialt forum for disse unge, hvor de møder ligesindede i et miljø hvor "Det er cool at være klog…"

44 unge klar til start

De 44 unge deltager i løbet af foråret i 8. klasse og efteråret i 9. klasse i 5 obligatoriske seminarer indenfor forskellige fagområder.
Seminarerne afvikles på Grenaa Gymnasium, normalt fra klokken 8.35-14.00. Derudover tilbydes eleverne at deltage i frivillige arrangementer.
Et forløb består af 5 undervisningsdage, hvor eleverne kommer på Grenaa Gymnasium og bliver undervist af gymnasiets lærere i stedet for den daglige undervisning på deres grundskole. Undervisningen er bygget op som temadage, og i løbet af de fem undervisningsdage vil eleverne møde et bredt spektrum af fag og emner:
Overskrifterne på de obligatoriske seminarer er:

  • Body Power
  • Fællesskab og individ
  • Verdenssprog
  • Politiske taler plus studievejledning
  • Crime Science
Bag alle fem overskrifter gemmer der sig et konkret undervisningsforløb.
For eksempel lyder oplæget til Crime Science således:
"Der er sket et mord...
Viby Gymnasiums rektor er fundet myrdet i kælderen. Politiets teknikere er på sagen, men de har brug for din hjælp...
I forskellige laboratorier skal vi undersøge bevismateriale, så den rigtige morder kan findes.
Tag gummihandskerne på og kom i gang med eftersøgningen. Vi ses i kælderen, hvis du tør?"

- Det officielle startskud til Talent Djursland /blev afholdt tirsdag 21. januar på Grenaa Gymnasium, hvor Jan Petersen (selv tidligere elev på Grenaa Gymnasium), borgmester i Norddjurs, officielt indvier/indviede projektet. - Alle Junior Talent deltagere, deres forældre og deres kontaktlærere er/var inviteret.

Publiceret 23 January 2014 12:24