Arkivfoto

Arkivfoto

Elever går amok i renæssancemusik

Syddjurs Musikskole inviterer sine elever til en temadag om tidlig musik

Af
Af Martin Schultz

Syddjurs Musikskole har en tradition for, at alle musikskolens elever inviteres til temadage, hvor lærere og elever mødes til fælles sammenspil og hvor alle spiller på et instrument, synger eller danser henimod det samme mål.
Arrangementet kaldes for MAM og det står for Musik Amok.
”I år går vi amok i 400 år gammel musik fra Renæssancen. Vi arbejder med de to stykker musik fra slutningen fra slutningen af 1500-tallet. På den tid blev musikken komponeret, så den kunne spilles på et hvilket som helst instrument og det passer perfekt i en musikskole,” siger leder af Syddjurs Musikskole, Christen Frost.

Dans, sang og musik

Amokløbet i renæssancemusik foregår lørdag 25. januar på Rønde Skole, hvor eleverne møder frem med deres instrumenter.
”I løbet af januar har alle elever lært en eller flere melodier/stemmer og lørdag samler vi puslespillet. Ingen ved, hvordan det kommer til at lyde, men kl.15.00 holder vi ”Åben prøve”. Her er alle forældre, bedsteforældre, søskende, pårørende og venner velkomne til en fest med dans, sang og musik,” fortæller Christen Frost.
Børnene bliver opfordret til at tage farverigt tøj på med et flotte tørklæder, så de kan blive iklædt en slags kostumer i renæssancens ånd.

Publiceret 23 January 2014 14:00