I DI´s seneste undersøgelse om erhvervstillid lå Syddjurs kommune på en plads som nummer 83. Den placering vil Syddjurs borgmester Claus Wistoft (V) hurtigtst muligt have ændret til en top 10 placering.

I DI´s seneste undersøgelse om erhvervstillid lå Syddjurs kommune på en plads som nummer 83. Den placering vil Syddjurs borgmester Claus Wistoft (V) hurtigtst muligt have ændret til en top 10 placering.

Wistoft har indledt jagten på top 10

Syddjurs borgmester Claus Wistoft (V) tager første step til at forbedre kommunens erhvervsklima ved at invitere alle dele af erhvervslivet på nytårskur

Af
Af Lars Norman Thomsen

"Kommunens erhvervsklima skal i top 10. Det er en forudsætning for at tiltrække nye arbejdspladser og fastholde de bestående," lød et af fikspunkterne i Venstres valgprogram til Kommunalvalget i november 2013.
Ikke flere ynkelige bundplaceringer til Syddjurs Kommune, hvis Venstre fik sparket døren ind til borgmesterkontoret på rådhuset.
Det fik Venstre og Claus Wistoft som bekendt, og nu skal der smedes.

Morgenmøde i Parken

Første forsøg på at komme erhvervslivet i møde tager Syddjurs borgmesteren fredag 31. januar 7.30-9.30, når han inviterer erhvervsliv, handelsstandsforeninger, distriktsråd og kommunens øvrige samarbejdspartnere på Djursland til nytårskur i Syddjurs Udviklingspark i Mørke.
"Som nyvalgt borgmester vil jeg gerne benytte lejligheden til at hilse på alle de forskellige aktører, som er med til at tegne erhvervsklimaet i Syddjurs. Vi har i sidste byrådsperiode sat gang i en god udvikling med tættere dialog mellem kommune og erhvervsliv. Jeg ønsker at fortsætte denne udvikling og ser frem til både besøg hos de enkelte virksomheder og uformelle gå-hjem møder," siger Claus Wistoft.

8 veje til vækst

Borgmesteren annoncerede flere gange under valgkampen, at forudsætningen for at nå en topplacering i Dansk Industris årlige undersøgelse af erhvervsklimaet i landets 96 kommuner er følgende:

  • At den generelle forståelse for udvikling fremmes blandt alle i Syddjurs, forståelsen blandt borgerne skal fremmes med dialogmøder.
  • At sagsbehandlingstiderne forkortes markant i kommunens forvaltninger gennem klare ambitiøse og målbare servicemål for alle afdelinger.
  • At erhvervsindsatsen styrkes markant mod både nuværende, nye virksomheder og iværksættere – erhvervsvækst skaber jobvækst.
  • At et nyt erhvervs- og videnområde udvikles ved Følle med facade mod motortrafikvejen til lufthavnen.
  • At arbejdet med moderniseringen af Århus Lufthavn igangsættes og at motorvejen forlænges til lufthavnen.
  • At erhvervslivet oplever kommunen som både rådgiver, vejleder og myndighed i nævnte rækkefølge.
  • At understøtte yderligere networking blandt eksisterende virksomheder med fokus på værdiskabelse.
  • At arbejde for at bringe den digitale infrastruktur ud i alle hjørner af kommunen.
De otte veje til vækst og velfærd i Syddjurs og et bedre erhvervsklima bliver der rig lejlighed til at udfordre borgmesteren på i forbindelse med nytårskuren, der også får deltagelse af kommunens direktion plus andre byrådspolitikere.

Status på Aarhus Lufthavn

Borgmesteren vil uden tvivl bruge nytårskuren til at give en aktuel status på Aarhus Lufthavns fremtid, hvor de fem ejerkommuner i løbet af årets første kvartal skal blive enige om at investere et sekscifret beløb i en opgradering af lufthavnens faciliteter for at bringe den i sync med den virkelighed, som lufthavnskunder møder i lufthavne som Aalborg og Billund.

Publiceret 21 January 2014 10:18