"Tåbeligt med halv løsning på banestien"

Byrådsmedlem fra Syddjurs vil forsøge at få glat asfalt på banestien mellem Auning og Ryomgård

Af
Anette Bonde

"Det vil være tåbeligt at lægge OB belægning på det sidste stykke mellem Pindstrup og Auning."
Hans Christian Baltzer (S), tidligere borgmester i Midtdjurs og nuværende kommunalbestyrelsesmedlem i Syddjurs, har kæmpet for banestien mellem Ryomgård og Auning. Det var ham, der tog initiativ til den i sin tid, og han er ærgerlig over, at stien nu ender som, hvad han kalder "en halvdårlig løsning fordi den er for ujævn og træls at cykle på i forhold til glat asfalt".
Han har tænkt sig at tage det op i Syddjurs Kommune.
"Jeg mener, at Norddjurs og Syddjurs bør gå sammen og lave rigtig asfalt fra Pindstrup til Auning, og så efterfølgende, hvis der bliver råd til det, lave rigtig asfalt fra Pindstrup til Ryomgård.

Skærver og bitumenlag

Der er OB belægning på strækningen Pindstrup - Ryomgård. Den består af skærver og et bitumenlag, der tromles sammen. Til maj vil strækningen Pindstrup - Auning efter planen få samme belægning.
Hans Christian Baltzer peger på, at prisen for glat asfalt på hele strækningen mellem Auning og Ryomgård i sommeren 2013 ville stå i ekstra 340.000 kroner. De penge havde man ikke i de to kommuner, og derfor valgte man den billigere OB belægning.
Hans Christian Baltzer havde håbet at se både rulleskøjter, skatere, kørestolsbrugere fra Pindstrup Centret og masser af cykler, men sådan er det ikke gået.
"Man punkterer ikke på det, men det er ikke godt nok. Der burde være almindelig grå asfalt hele vejen, så børnene kunne bruge det som skatebane og til rulleskøjter, og folk gad at køre på den til arbejde og fritidsaktiviteter. Folk er begyndt at cykle på landevejen. Jeg er træt af, at et godt projekt bliver til en halv løsning, fordi man ikke vil ofre de sidste penge. Der findes jo ikke en mere pragtfuld strækning."

Publiceret 21 January 2014 09:00