Gode gerninger florerer i Allingåbro

Børnehave og SFO sender penge til Danmarks Indsamling

Børnene i SFO'en Havehuset og Børnehaven ABC i Allingåbro Børneby har talt en del om Afrika på det seneste. Ligesom sidste år går de nemlig med i Danmarksindsamlingen og har sat sig for at slå sidste års resultat på 11.100 kroner.

Danmarks Indsamling 2014 sætter fokus på, “når mor mangler” med 12 konkrete projekter i 12 lande fordelt på tre kontinenter. Allingåbro Børneby har valgt at sætte fokus på Afrika, og har talt om, hvordan de kan hjælpe, hvis de i januar laver gode gerninger.
“Det blev nogle gode og lærerige snakke, og børnene er helt med på, at give en hånd”, fortæller pædagog Per Lykke.
Børnene kan hjælpe Afrika ved at lave gode gerninger i SFO'en i børnehaven og derhjemme. For hver god gerning, giver Lego Fonden 25 kroner.

Gik straks i gang

Børnene gik straks i gang. 10 børn hjalp med at pakke breve til forældrene, med godhedsbeviser, og med en beskrivelse af projektet. Samme eftermiddag blev der tørret borde af, tømt skraldespande, dækket bord, fejet med mere. Det er så målet, at gøre det samme der hjemme, for eksempel rydde op på værelset, skovle sne, lege med søster, lave kaffe til mor og far og synge en sang for sine bedsteforældre.
Så der bliver lavet rigtig mange gode gerninger i Allingåbro lige nu, siger Per Lykke. Både børnene i SFO'en og børnehaven arbejder hårdt for at hjælpe Afrika. Efter en lille uge var der næsten indsamlet 6000 kroner.

Publiceret 20 January 2014 12:00