Håndboldformand Dan E. Föh i IF Midtdjurs råber vagt i gevær i forhold til håndboldens fremtid i klubben, der har mistet over 100 medlemmer i løbet af et års tid.

Håndboldformand Dan E. Föh i IF Midtdjurs råber vagt i gevær i forhold til håndboldens fremtid i klubben, der har mistet over 100 medlemmer i løbet af et års tid.

Synger håndbolden på sidste vers i IF Midtdjurs?

Håndboldafdelingen har mistet over 100 medlemmer, og det får nu formanden til at reagere. Han vil gøre op med fortiden i forsøget på at skabe en holdbar klubkultur

Af
Af Lars Norman Thomsen

"Det kan ikke nytte noget bare at fortælle hinanden, at det går godt i håndboldafdelingen, og at vi har det fint med hinanden socialt, når virkeligheden er den, at vi i løbet af et år er gået fra 204 medlemmer til under 100," siger Dan E. Föh, håndboldformand i IF Midtdjurs.
Han har derfor på vegne af håndboldafdelingens tre mand store bestyrelse inviteret alle forældre til børn i ungdomsafdelingen, alle seniorspillere og alle trænere og ledere til en konference om fremtiden for håndbolden i Ryomgård og nærmeste omegn under temaet: "Skal IF Midtdjurs Håndboldafdeling fortsat eksistere?"
"Som ansvarlig bestyrelse er vi nødt til at handle, når vi oplever så stort et fald i antal medlemmer," siger Dan E. Föh.

Nye i bestyrelsen

Håndboldafdelingens øverste ledelse består af en bestyrelse på tre personer. Ud over formanden er det sportschef Henning Thiemer Andersen og kasserer Niels E. Broni.
Førstnævnte har definitivt meldt ud, at han stopper på den kommende generalforsamling, og Niels E. Broni gør muligvis det samme.
"Jeg er den eneste, der med bestemthed har sagt ja til at fortsætte, men jeg gør det naturligvis ikke, hvis der ikke er et ønske om det," understreger Dan E. Föh, der trådte til, igen, ved sidste års generalforsamling, da afdelingen igen-igen stod og manglede en formand.
Föh har prøvet turen to gange tidligere.

Flere hænder skal hjælpe

Skal håndboldafdelingen fortsætte videre efter denne sæson, skal der i følge formanden gøres op med en række ting, som hører fortiden til.
"Vi bliver simpelthen nødt til at kaste alle bolde op i luften og bygge en ny og mere moderne organisation op, hvor plejer er stendød," siger Dan E. Föh.
Der skal flere hænder involveres i driften af håndboldafdelingen. Ikke sådan, at folk skal være der dag og nat, men sådan, at flere siger ja til at tage ansvaret for et specifikt område: afslutningsfest, dommerbord, materialer, tøj, sponsorer, træneruddannelse...
"Desuden skal vi diskutere, om det ikke skal være et krav til alle trænere, at de kobler sig på DHFs træneruddannelse," siger Dan E. Föh.
"Børn og unge i dag stiller krav om at lære noget, også når de dyrker sport, og hvis vi ikke gør noget, så fortsætter medlemsflugten bare, fordi andre idrætsgrene så er mere spændende."
Konferencen foregår i Midtdjurshallens cafeteria lørdag 1. februar klokken 11.30-16.

Kun en tilmelding

Dan E. Föh var ude med et nyt opråb til forældre- og medlemskredsen fredag, hvor han kunne fortælle, at der til dato kun var tilmeldt siger og skriver et medlem.
"Det er for lidt," konstaterede Dan E. Föh, der på ny opfordrede flere til at komme frit frem fra busken og involvere sig.
Tilmelding sker direkte til formanden på dan-foh@hotmail.com.

Publiceret 18 January 2014 11:55