Ørsted Børneby ved indvielsen sidste år af skulptur-værket med tingstedet. Arkivfoto: Leo Jacobsen.

Ørsted Børneby ved indvielsen sidste år af skulptur-værket med tingstedet. Arkivfoto: Leo Jacobsen.

Forældre blev inviteret til positiv psykologi i børnehøjde

Ørsted Børneby og Rougsø Folkeuniversitet bød i denne uge på et tankevækkende foredrag om positiv psykologi

Af
Anette Bonde

50 procent af vores lykkeniveau er genetisk betinget. 10 provent skyldes ydre omstændigheder, og 40 procent afhænger af, hvordan vi selv vælger. Det var et af budskaberne fra cand. pæd. psych. Louise Tidemand, der i tirsdags gæstede Ørsted Børneby med sit foredrag om positiv psykologi. Det var arrangeret i samarbejde med Rougsø Folkeuniversitet.

Inddragelse af forældre

Louise Tidemand tog afsæt i tesen: “Glade børn lærer bedst, er mere tolerante, har gode venskaber, trives, spreder glæde i familien og er mere kreative. Glade børn tror på sig selv.” I forlængelse af dette præsenterede hun sit undervisningsmateriale, der både sigter mod læring i skolen og inddragelse af forældrene.
Charlotte Poulsen, Ørsted, der har en søn i 3. klasse, stiller gerne op til et forløb i Ørsted Børneby. Hun overværede foredraget sammen med cirka 50 andre, og fik mange anvendelige og snusfornuftige læresætninger med sig.
“Det er nogle spændende tanker, som hjælper børnene, hvis skole, elever og forældre spiller sammen. De vil opleve færre konflikter, mere ro i klassen, større koncentration, større social forståelse for hinanden. Og gladere forældre. Det vil være værdifuldt i skolen, men som forældre kan man bestemt også lære noget.”

Inspiration

Distriktsleder Henning Hansen fortæller, at ressourcerne i øjeblikket bruges på implementering af skolereformen, og der er ikke aktuelle planer om konkret at bruge Louise Tidemands materiale i Ørsted Børneby.
“Men gerne som inspiration til vores arbejde generelt. Foredraget passede godt i den fælles pædagogiske platform, vi har arbejdet med de seneste år.”
“Færre konflikter, mere ro i klassen, større koncentration, større social forståelse for hinanden. Og gladere forældre.“
Charlotte Poulsen

Publiceret 18 January 2014 09:00