Henning Millard, medlem af jubilæumsfestens styregruppe, midt på Vestergade en helt almindelig dag, hvor trafikken ryger om ørerne på ham. Under jubilæumsfesten er der lukket for almindelig trafik.

Henning Millard, medlem af jubilæumsfestens styregruppe, midt på Vestergade en helt almindelig dag, hvor trafikken ryger om ørerne på ham. Under jubilæumsfesten er der lukket for almindelig trafik.

Auning:

150 års jubilæum på 24 timer

Sommerens folkefest i Auning bliver i år en markering af hovedvejens 150 års jubilæum

Af
Anette Bonde

Hovedvejen mellem Randers og Grenaa blev anlagt for 150 år siden. Den begivenhed har Auning elegant grebet og har gjort den til tema for årets folkefest. Jubilæumsfesten kommer til at vare i 24 timer i weekenden 14. og 15. juni.
Der varmes op til festen med opstilling af bannere med historiske fortællinger samt fire historiske byvandringer i starten af juni.

Veje lukkes af for biler

Vejen og dens betydning går igen i alle indslagene. Der bliver endda lukket af for trafik i en del af Vestergade de 24 timer, festen varer. Det har krævet forhåndsgodkendelse fra vejdirektoratet, idet det er en statsvej. Kommunen har forhåndsgodkendt lukningen af de mindre kommunale veje, der kommer i brug.
Forberedelserne er i fuld gang, og der er mange løse ende der skal bindes sammen. Det sørger styregruppen Henning Millard og Margit Møller for sammen med en arbejdsgruppe med repræsentanter fra Auning Borgerforening, Auning idrætsforening og Auning Handelsudvalg. En række foreninger fra Auning og nabobyerne indgår som tovholdere for hver deres aktivitet.
Henning Millard ser jubilæet som en anledning til også at binde samarbejdet i den vestlige del af Norddjurs sammen.
“Det bliver spændende at så mange forskellige foreninger arbejder sammen i Auning, og at så mange nabobyer melder tilbage, at de vil være med.”

Fra vandringsmand til modulvogntog

Selve jubilæet starter lørdag 14. juni om eftermiddagen med et historisk optog. Det bliver 150 års historie gående fra Gl. Estrup til Auning med en vandringsmand forrest og med et modulvogntog bagest. Imellem disse to poler finder man blandt andet en hestetrukket kærre, en karet fra slottet, og veteranbiler.
Efter optoget bliver jubilæumsfesten åbnet af “Dronning Margrethe”, borgmester Jan Petersen samt Randers Pigegarde. Og så går det ellers løs i og omkring Auning i 24 timer med gokartræs, løb, cykling, bilorienteringsløb med mere.
Det er i øvrigt samme weekend som Le Mans-løbet finder sted, og til glæde for motorfolket sættes der storskærm op, der sender direkte fra Le Mans.
En stor koncert på en overdækket scene bag Brugsen indgår også i planerne.

Der holdes informationsmøde for alle interesserede foreninger fra Auning og nabobyer mandag 20. januar klokken 19 på Kulturperronen.

Publiceret 14 January 2014 10:00