Løjpechef og bestyrelsesmedlem i Ebeltoft Skiklub, Rolf Duedahl Nielsen, er klar med skiene. Foto: Nicole Wolter

Løjpechef og bestyrelsesmedlem i Ebeltoft Skiklub, Rolf Duedahl Nielsen, er klar med skiene. Foto: Nicole Wolter

Løjpechef venter på sne i Mols Bjerge

Nationalpark Mols Bjerge har ydet støtte til professionelt løjpeudstyr til Ebeltoft Skiklub

Af
Af Martin Schultz

Hvad skal man med ski og bjerge, når man ingen sne har?
I hvertfald i år kikker løjpechef Rolf Duedahl Nielsen fra Ebeltoft Skiklub langt efter at snefnuggene skal komme vrimlende.
Den entusiastiske skiløber fra Helgenæs, som gennem flere år har stået for at præparere løjperne for langrendsløbere i Mols Bjerge, har nemlig fået nyt professionelt udstyr fra Nationalpark Mols Bjerge.
”Vi har i Ebeltoft Skiklub fået bevilget 24.500 kr. fra Nationalpark Mols Bjerge til at lægge langrendsløjper ud i Mols Bjerge,” fortæller Rolf Duedahl Nielsen.
”Indtil nu har jeg brugt en slæde, som jeg selv har fabrikeret til at lægge løjper ud. Folk griner højt, når jeg kommer med den. Det er også besværligt, og resultatet er ikke det samme som med ordentligt udstyr, som vi takket være Nationalparken kan bruge fremover,” siger Rolf Duedahl Nielsen om udstyret til snepræparering. Det består af en er en sporsætter og en snesamler.

Tre langrendsløjper

Når sneen forhåbentlig snart falder, kan skiløberne se frem til meget bedre løjper i Mols Bjerge.
Så sørger Ebeltoft Skiklub for, at der er tre langrendsløjper i Mols Bjerge.
”Der er en lang løjpe på cirka seks kilometer fra Agri Bavnehøj til Fuglsø. Ruten er opmærket med røde stokke. Hertil kommer to sløjfer på den røde rute ved henholdsvis Strandkær og i de sydlige bjerge,” fortæller Rolf Duedahl Nielsen.
Han er selv ivrig skiløber og hans datter Julie har arvet interessen og er en international anerkendt skiløber inden for disciplinen telemark. Julie Duedahl fik sat en flot karriere på ski og lagde ud med at blive junior-danmarksmester i 2003. Efter sin studentereksamen fra Grenaa Gymnasium har hun opholdt sig i Norge og været med i verdenseliten inden for telemark. Efter at have deltaget i World Cup og fået flere canadiske titler har hun nu lagt skiene på loftet.

Mols Bjerge er højfjeldet

Arbejdet med at udlægge løjper i bjergene starter allerede i september, hvor klubmedlemmer sætter stokke ud og rydder op der, hvor løjperne skal gå. Når der kommer snefald, begynder selve arbejdet med at præparere langrendsløjper.  
Bagefter nyder Rolf Duedahl Nielsen selv at stå på ski og synes, at Nationalparken byder på særlige skioplevelser.
”Mols Bjerge er højfjeldet i Danmark,” mener Rolf Duedahl Nielsen.
Mangler det hvide drys
Mange skiløbere benytter sig af muligheden for en skitur i det bugtende landskab.
Ebeltoft Skiklub sørger altid for, at der på toiletbygningen i tilknytning til p-pladsen ved Agri Bavnehøj hænger et kort med løjperne. Fra næste sæson vil løjperne også være at finde på Nationalpark Mols Bjerges hjemmeside.
”Vi oplever, at folk står klar, når sneen kommer. De er ude på ski, før vi når at præparere løjperne. På sådan en weekend med flot vejr vil folk bare ud på ski, og så kan p-pladsen ved Agri Bavnehøj godt være helt fyldt op,” fortæller Rolf Duedahl Nielsen.
Han er klar og mangler blot det hvide drys fra oven.

Publiceret 14 January 2014 13:38