Lise og Finn Olsen er begge amatørmusikere og havde sidste år deres egen aften på scenen i musikcaféen med deres foretrukne musik

Lise og Finn Olsen er begge amatørmusikere og havde sidste år deres egen aften på scenen i musikcaféen med deres foretrukne musik

Med musikken som følgesvend

Kulturildsjælen Lise Olsen har været formand for jubilerende MiR gennem alle ti år

Af
Af Martin Schultz

Lise Olsen er tilflytter af den urolige slags, og det kan der komme meget godt ud af.
Lise Olsen og hendes bedre halvdel Finn havde ikke boet mange måneder i Rønde efter bosætningen i 2002, før de kunne se den var helt gal med musikken i byen.
Ifølge det musikglade ægtepar manglede der et musiktilbud i Rønde og et musikalsk mødested for lokale amatørmusikere.
Der var ikke langt fra tanke til handling og for ti år siden, sidst i januar 2004, blev foreningen MusikiRønde stiftet på Hotellet i Rønde. Lise Olsen har været formand gennem alle ti år. Og hun er klar til endnu en tørn. Men de ti år har sat sine spor og meget er forandret
”Vi må gentænke MiR i løbet af det næste år indtil de nye og tidssvarende koncertrammer står klar på det nye KulturHotellet,” siger Lise Olsen om den nærmeste fremtid.

Fast inventar i Tønder

Lise og Finn Olsen er selv begge amatørmusikere med hang til især 60'erne og 70'ernes folk og singer songwriter tradition. De er fast inventar på Tønder Festival og mange tråde i deres musikalske netværk er blevet trukket i godt selskab med musik i baggrunden.
“Det har været ti år med kæmpestore musikalske oplevelser. Det har været skønt at kunne sammensmelte  vores lidenskab og interesse for musikken med foreningstanken,” siger Lise Olsen, som har  haft 360 medlemmer i MiR, da det gik vildest for sig.

Musikcaféaftnerne for lokale musikere har været en fin platform for dygtige musikere i flere genrer, og det er der kommet flere lokale bands ud af.
“Men indenfor de ti år er musikudbuddet eksploderet. Hoteller og spisesteder har koblet musikken på deres kerneprodukter. Den virkelighed må vi også forholde os til,” siger Lise Olsen.
Hun har været med til meget fra TV2 koncert ved Kalø Slotsruin i 2007 til senest Oktoberfest bag SuperBest i Rønde.
“Rønde har behov for et samarbejde mellem handels- og erhvervslivet, kulturinstitutionerne og foreningerne,” mener Lise Olsen.
MiR's 10 års jubilæum fejres lørdag 18. januar til det traditionsrige nytårsbal på Hotellet.

MiR’s nytårsbal Lørdag 18. januar kl. 18.30 I Teatersalen på Hotellet i Rønde Musik af RattleSnakes med venner Pris inkl. spisning 175 kr. Billetter kan bestilles på www.musikiroende.dk

Publiceret 13 January 2014 15:16