Hans Jørgen Hvitved (tv) overrækker Lodvig statuetten til Ole Egebjerg. Foto Jacob Svane

Hans Jørgen Hvitved (tv) overrækker Lodvig statuetten til Ole Egebjerg. Foto Jacob Svane

Livslangt engagement bag Lodvig tildeling

Formand for Kræftens Bekæmpelse i Syddjurs Ole Egebjerg fik lørdag overrakt årets Lodvig

Af
Af Martin Schultz

En borger med et livslangt og dybt engagement i det frivillige arbejde i lokalsamfundet er en værdig modtager af den Lodvig statuette, som Ebeltoft Håndværker- og Borgerforening uddeler ved den årlige nytårsfest.
Lørdag aften fik tidligere købmand og meget mere, Ole Egebjerg, Ebeltoft, tildelt Lodvig statuetten.
”Lodvig går i 2014 til Ole Egebjerg i respekt og anerkendelse for et dybt og livslangt engagement i det frivillige foreningsliv i Ebeltoft til gavn og glæde for hundreder, ja måske tusindvis af mennesker i lokalsamfundet,” siger formand for Ebeltoft Håndværker- og Borgerforening, Hans Jørgen Hvitved.
Ole Egebjerg har i mere end 40 år været en aktiv og engageret deltager i såvel store som små foreninger, og ydet en enestående indsats, i mange tilfælde som formand, for foreninger.

Formand for Stafetten

I gennem mange år har han helliget sig arbejdet i Kræftens Bekæmpelse og været formand, først i Ebeltoft Lokalforening og senere i Syddjurs Lokalforening.
Dertil kommer, at han siden 2011 også har været formand for Stafet for Livet, som vist godt kan kaldes lokalforeningens flagskib. Det har han været med til at placere som et af landets mest velkørende Stafet for Livet-arrangementer og helt i top, når det gælder at indsamle det overskud, som går til Kræftens Bekæmpelses arbejde og forskningsindsats mod den frygtede sygdom.
Efter den hidtil største Stafet i 2013 trak Ole Egebjerg sig fra formandsposten, men er fortsat formand for Kræftens Bekæmpelse Syddjurs Lokalforening.

Ole Egebjerg kører stadig taxa

Ole Egebjerg er købmandssøn og startede i den fædrende forretning på Nørrebakke og etablerede sig siden med et nyt supermarked i Skovvænget. Herefter skiftede han til vinbranchen som sælger og var derefter ansat ved det daværende Interprofiles.
“Og selvom Ole faktisk er over 70 år, er han nu taxachauffør. Godt nok på nedsat tid, men alligevel,” sagde Hans Jørgen Hvitved ved overrækkelsen af Lodvig statuetten.
Ole Egebjergs foreningskarriere startede indenfor idrætten og kom også til at omfatte Ebeltoft Handelsstandsforening og Djurslands Købmandsforening. Siden Sommerfestkomité og Ebeltoft Garden inden han blev formand for Ebeltoft Idrætscenter og stod i spidsen for etableringen af Ebeltoft Svømmehal.
Til festen blev der indsamlet 1.850 kr., som Ole Egebjerg fik med hjem til Kræftens Bekæmpelse.

Publiceret 13 January 2014 14:30