F.v. Rita Kirkegaard, sekretær i Kirkens Korshærs Genbrugsen, og Ingrid Rygaard, formand, i butikken i Østergade. 5. februar åbner genbrugsen i nyt lokale i Vestergade.

F.v. Rita Kirkegaard, sekretær i Kirkens Korshærs Genbrugsen, og Ingrid Rygaard, formand, i butikken i Østergade. 5. februar åbner genbrugsen i nyt lokale i Vestergade.

Genbrugsen i Auning holder flyttedag

Kirkens Korshærs Genbrugsen i Auning åbner onsdag 5. februar i nye lokaler på Vestergade

Af
Anette Bonde

Man kan sikkert gøre et kup eller to, hvis man kigger indenfor i Kirkens Korshærs Genbrugsen i Auning mandag 20. januar og de kommende par uger. Der er nemlig udsalg, og butikkens frivillige satser på at komme af med en del af varerne.
“Så bliver der ikke så meget at flytte med”, lyder det optimistisk fra formand Ingrid Rygaard og sekretær Rita Kirkegaard.

Østergade 17

Kirkens Korshærs Genbrugsen i Auning holder nemlig flyttedag. Sidste åbningsdag i de nuværende lokaler i Østergade er lørdag 1. februar, og onsdag 5. februar åbner den nye butik i Vestergade 3.
“Det er en pænere, bedre og lysere butik, og vi får lidt mere plads.”
De to frivillige glæder sig også over, at de nye lokaler har en lidt mere central beliggenhed og med gode parkeringsmuligheder rundt om hjørnet.
På p-pladsen opstiller Kirkens Korshær en container, hvor folk kan aflevere deres tøj og ting til Genbrugsen.

Rent og pænt tøj og ting

Genbrugsen er en glad aftager brugbart, pænt og rent tøj. Det der ikke sælges i butikken, sendes til Balkan via Kirkens Korshær. De frivillige i Genbrugsen klipper resten til klude, som sælges til blandt andet autoværksteder og lignende.
Ingrid Rygaard har været med i Genbrugsen siden 1996. Hun har siddet i butiksudvalget i mange år, og 6. januar i år blev hun valgt til formand.
Rita Kirkegaard har været afløser siden efteråret 2013. Hun er nu blevet fast frivillig og blev valgt ind i bestyrelsen i december.
Der er netop blevet indført en ny struktur, idet der nu sidder fem i butiksudvalget imod tidligere tre. I øjeblikket arbejdes der endvidere med at udarbejde en forretningsorden og en butiksorden.
Tre af de frivillige helt fra starten er stadig med. Det er Oda, der er over 80, og Magda på 96 år. Magda har dog besluttet at stoppe nu. Ingrid, 85, og Tove, 82, stoppede til nytår.

Publiceret 13 January 2014 13:33