Lokalavisen har modtaget flere meldinger om banestien, hvor borgere fortæller om punkterede cykler på strækningen.

Lokalavisen har modtaget flere meldinger om banestien, hvor borgere fortæller om punkterede cykler på strækningen.

Banesti ved Auning får asfaltbelægning til foråret

Belægningen på banestien mellem Auning og Ryomgård, der blev indviet 3. november, har vakt irritation, men det skulle blive bedre

Af
Anette Bonde

“En katastrofal belægning”. Så voldsomt beskriver Henning Millard, Auning, belægningen på den nye banesti mellem omfartsvejen ved Auning og til Pindstrup. Den består af grus og knust flint.
Han oplyser, at belægningen er ok fra lyskrydset midt i Auning og ud til omfartsvejen, men videre derfra er det mere kritisk med grus og knust flint. Mange cyklister er punkteret på stien, og hundeluftere er også begyndt at finde andre veje. Det betyder, at der ikke er meget trafik på stien.

Asfaltbelægning til maj

Kim T. Jensen, Veje og Ejendomme i Norddjurs, kan fortælle, at der kommer en permanent løsning på problemet. Der skulle først lægges fjernvarmerør, men det er færdigt nu, og til maj køres der en såkaldt OB asfaltbelægning på. Først spredes der større skærver ud, så tilføres et bitumen lag og til sidst mindre skærver. Herefter tromles skærver og bitumen sammen.
Strækningen fra Pindstrup til Ryomgård har allerede fået OB-belægning på.

Indvielse af midlertidig vej

Den melding glæder Henning Millard. Han ærgrer sig dog over, at kommunen ikke meldte klarere ud, at belægningen kun er midlertidig.
“Det sender et forkert signal, at man indvier vejen og siger værsgod til at man kan køre på den, inden den er færdig.“
Stien blev indviet søndag 3. november 2013, og der var forventninger om at få en sti som banestien mellem Auning og Allingåbro. Denne blev asfalteret med glat asfalt, efter at den i første omgang var belagt med genbrugsasfalt.
Else Søjmark, formand for kultur og udvillingsudvalget, beklager forsinkelsen af asfaltbelægningen.
“Men jeg glæder mig til at den kommer på plads i maj og at stien så bliver brugt rigtig meget.”

Publiceret 13 January 2014 16:00