Søren Vestergaard har fået lov af sin samlever Helle Aarslev til selv helt og holdent at indrette forstuen. Her finder man derfor en motorcykl, en montre med Jaguarer, en gammel engelsk benzinstander, en slikautomat og en jukeboks.

Søren Vestergaard har fået lov af sin samlever Helle Aarslev til selv helt og holdent at indrette forstuen. Her finder man derfor en motorcykl, en montre med Jaguarer, en gammel engelsk benzinstander, en slikautomat og en jukeboks.

“Det ægte Albanien ser du ikke om ti år”

Søren Vestergaard, Vester Alling, har overtaget Moto Mundo efter Ida og Hjalte Tin og er klar med rejser i forår og sommer til fjerne steder

Af
Anette Bonde

En rød engelsk telefonboks ud mod vejen, en knaldrød gammel benzinstander og en blankpudset motorcykel inde i forstuen. En stor glasmontre med miniature-biler, Jaguarer, en gammel slikautomat og en jukeboks. Det er rejselystne mennesker med et blik for de gode gamle værdier, der råder her.

“De første turister”

Søren Vestergaard bor på den gamle gård midt i Vester Alling sammen med Helle Aarslev. De har begge rejst med på Moto Mundos rejser, mens Hjalte Tin og hans datter Ida drev rejsebureauet. De holder af at dufte til virkeligheden, hvor de kommer frem, og se verden uden for turisthotellerne.
“Det bliver mere og mere turistet. Det ægte Albanien ser du ikke om ti år. Men man kan stadig se levevis på landet hvor bonden pløjer med træplov forspændt med en-to okser. Og ingen souvenir-boder - vi kommer som nogle af de første turister”, fortæller Søren Vestergaard.

Thailand og Cuba i foråret

Søren Vestergaard overtog Moto Mundo i marts sidste år. Ida og Hjalte Tin drev det fra 2006 til maj 2011, og Helle og Søren Vestergaard deltog på fire-fem af deres rejser.
I 2011 startede Hjalte Tin og hans hustru Nina på deres jordomrejse i el-bil. De var af sted i et år, og i den tid lå Moto Mundo mere eller mindre stille. Søren Vestergaard lavede efter aftale med Hjalte Tin og Ida et par ture til Cuba i 2011 og 2013.
Vel hjemme igen foreslog Hjalte Tin at Søren Vestergaard skulle overtage Moto Mundo.
Det ville han gerne, for der venter mange oplevelser ude i verden, og han vil gerne invitere andre med. Den næste rejse går til Thailand 29. januar, og derefter følger i foråret en rejse til Cuba og yderligere tre til Thailand. Til efteråret er der foreløbig planlagt en rejse til Albanien og én til Spanien i Caminoens fodspor.
“Moto Mundo er ikke og har aldrig været masseturisme. Vi vil gerne ud til det lidt uprøvede, til lidt mere uforudsigelighed, og ud og blande os i det pulveriserende liv.”

Ved siden af Moto Mundo driver Søren Vestergaard sammen med Helle Aarslev “Vintage Car Service”, hvor han reparerer Jaguar-biler og sælger reservedele. Han er udlært mekaniker og fik i sin læretid en faible for Jaguarer. Han har selvfølgelig også én selv.

Publiceret 13 January 2014 15:00