Ann-Christine Ellesøe

Ann-Christine Ellesøe

KVART-I-SEX:

2014 – Sex fire gange om ugen eller ...

Af
Af Ann-Christine Ellesøe

sexolog - og parterapeutstuderende:

"SEX 2014 - et nyt år er i gang. Et emne som vi ofte reflekteret over, når et år er omme, og et nyt år viser sin spæde start, er vores parforholds spilleregler - eller mangel på samme.
Er du i parforhold, har julen og nytåret måske været den periode, hvor du har genfundet glæden ved din partner og jeres fælles liv. I har været nærværende sammen, kysset og krammet, glædet hinanden med dejlige julegaver, hjulpet hinanden med praktiske gøremål og sagt søde ord til hinanden.
Eller også står du nu og føler, at I er så langt fra hinanden og ikke længere elsker hinanden, at et nyt år skal være en ny begyndelse for dig.
Er du single, går du ind i året 2014 med ny energi om, at det er i år, at din drømmepartner kommer til dig, Du har bare nogle få krav til den kommende partner. Fx sex 4 gange om ugen eller altid at deltage i alle familiefødselsdage i din familie.
Hvad brokker du dig allermest over ved din partner? Hvad savner du allermest ved at have en partner? Hvad vil du have, at en kommende partner gør for dig/med dig? Hvad mangler/higer du efter i dit parforhold?
Find dit kærlighedssprog - hvad er så det? Kærlighedssprog er den måde, hvorved vi hver især modtager og udtrykker kærlighed på.
Der er fem kærlighedssprog:

  • Tid/nærvær - være sammen, gør mange ting sammen.
  • Fysisk kontakt - knus, kys, kærtegn, holde i hånd.
  • Tjenester – gå ud med skrald, støvsuge, stryge skjorter.
  • Gaver - blomster, gaver af forskellig art og størrelse i det daglige
  • Verbal anerkendelse - du er smuk, jeg er stolt af dig, jeg elsker dig via søde sms'er og labels mm.
Der opstår komplikationer og følelsen af ikke at føle os elsket, værdsat og respekteret, når vi ikke kender samt forstår vores eget og vores partners kærlighedssprog. Vi møder som oftest en partner som har et andet kærlighedssprog end os selv. Det går helt fint, når vi er forelsket, men når hormonerne har lagt sig, så kommer længsler og savn til udtryk. Det er vores kærlighedssprog. Vi har 1-2 primære måder at udtrykke os på, de øvrige har vi alle i os, men de betyder ikke så meget.
Til dig som er i forhold, find dit eget og din partners kærlighedssprog og snak om det. Pludselig kan I se, at jeres partner måske faktisk udtrykker sig hver dag, bare på sit eget sprog, som du indtil nu ikke har forstået. Imødekom også hinandens sprog, og øv jer i at give kærlighed på en anden måde, end den du er vant til.
Til dig som søger partner, giv dig selv masser af kærlighed på dit eget sprog og tag bevidstheden med dig, når du vælger din næste partner. Bryd vaner og mønstre - lad kærligheden sejre i 2014. Jeg ønsker jer alle et fantastisk nytår."

Ann-Christine Ellesøe - Parterapeut og nu sexologstuderende ved Joan Ørting - Bosiddende i Århus-området og under opstart af klinik - Vil fremover jævnligt skrive klummer i Djursland Weekend om parforhold, kærlighed og/eller sex - Ann-Christine Ellesøe modtager gerne seriøse henvendelser og spørgsmål fra læserne om parforhold, kærlighed og/eller sex, som hun vil forsøge at besvare i det omfang, det er muligt. - Send dine henvendelser og spørgsmål til parforhold, kærlighed og/eller sex til Redaktion.Djursland@lokalavisen.dk

Publiceret 11 January 2014 07:00