Louise Tidemand, cand. pæd. psych., fortæller forældrene om kunsten at holde børnene glade, positive og fulde af selvtillid.

Louise Tidemand, cand. pæd. psych., fortæller forældrene om kunsten at holde børnene glade, positive og fulde af selvtillid.

Ørsted Skole vil have forældrene med i projekt Glæde

Glade børn leger bedst, og det synspunkt vil Ørsted Børneby have forældrene til at bakke op om ved at levere glade børn i skolen

Af
Anette Bonde

“Sunde og glade børn lærer bedre”. Det slogan arbejder Ørsted Børneby ud fra, og bestyrelsen har nu besluttet at få forældrene til aktivt at bakke det op. I samarbejde med Folkeuniversitetet Rougsø inviteres forældrene til et foredrag med temaet “Positiv psykologi” med lærer og kandidat Louise Tidemand.
“Hun vil give inspiration til den svære forældreopgave, det er at give sit barn den bedst mulige og positive opbakning til den udvikling, som vi ønsker barnet skal gennemgå”, fortæller distriktsleder Henning Hansen.

Anerkendelse

Norddjurs Kommunes målsætning for børneområdet lyder, at tilbuddene lige fra dagplejen til skolerne skal arbejde med børnene ud fra en anerkendende tilgang.
“Hvis vi i kommunen og i Ørsted Børneby skal lykkes med vore gode intentioner, er det helt nødvendigt med en god solid opbakning fra forældrene, både i ord og handling. Det vil sige, at forældrene taler med børnene om, hvor vigtig skolen og uddannelse er, og ikke mindst udviser interesse og glæde over børnenes ”arbejde” i dagplejen, børnehaven og på skolen. Det er også vigtigt at bemærke og glæde sig over de fremskridt, børnene hele tiden gør. At vise glæde over selv de mindste ting, som de har lært.”
Louise Tidemands foredrag finder sted i Ørsted Børnebys personalerum tirsdag 14. januar klokken 19, og der er gratis adgang for alle.
Hendes afsæt for foredraget er: “Glade børn lærer bedst, er mere tolerante, har gode venskaber, trives, spreder glæde i familien og er mere kreative. Glade børn tror på sig selv.”

Publiceret 10 January 2014 08:00