Leif Lahn Jensen ser ikke et formaliseret samarbejde med Dansk Folkeparti på landsplan som vejen frem for Socialdemokratiet.

Leif Lahn Jensen ser ikke et formaliseret samarbejde med Dansk Folkeparti på landsplan som vejen frem for Socialdemokratiet.

Leif Lahn Jensen:

“Dansk Folkeparti springer bare efter vælgerhavet”

Det lokale S-folketingsmedlem Leif Lahn Jensen ser ikke Dansk Folkeparti som en seriøs samarbejdspartner

Af
Af Lars Norman Thomsen

Da de unge coming men i Socialdemokratiet, Mattias Tesfaye og Peter Hummelgaard, forleden i et debatindlæg i Politiken anbefalede Socialdemokraterne i højere omfang at kigge i retning af Dansk Folkeparti (DF), når der skal laves politiske aftaler, blev det lokale folketingsmedlem Leif Lahn Jensen, Grenaa, valgt i Djurskredsen, nævnt som en af de mørkerøde socialdemokrater, der kunne se Socialdemokraterne sammen med Dansk Folkeparti udgøre rygraden i et alternativt bredt flertal i både kommuner og på Christiansborg ud i en nær fremtid.
 
 
 

Går efter resultater

Leif Lahn Jensen, der sidder på en frontposition på Christiansborg som partiet arbejdsmarkedsordfører, siger imidlertid til Lokalavisen, at han ikke anser et tættere samarbejde med Dansk Folkeparti for realistisk.
"Jeg er altid klar til at forhandle med dem som har lyst. Politik drejer sig om at skaffe nogle gode resultater og komme tættest på det, som man selv ønsker, præcis som dengang jeg var tillidsmand og forhandlede for gutterne på havnen," forklarer den tidligere havnearbejder på Aarhus Havn.

DF er for useriøse

"Når det kommer til DF, så er jeg også klar til at forhandle, men man skal dog huske på et par ting," påpeger Leif Lahn Jensen.
"DF har været med til at forringe vilkårene for de syge, for efterlønnen, for de arbejdsløse, dem på kontanthjælp og mange andre af de svageste i samfundet. Nu siger de, at de vil være med til at redde dem alle, og kommer med helt fantastiske ønsker, selvom de støtter Lars Løkke ved næste valg, som ønsker nulvækst og dermed en fyring af cirka 33.000 offentlige ansatte. Det virker ærlig talt meget useriøst, og det forklarede jeg også til flere landsdækkende medier, da de spurgte om min holdning til et samarbejde med DF, men det blev ikke nævnt i artiklerne."

Enkeltsager okay

I Leif Lahn Jensens optik tænker DF kun på vælgere og ikke så meget andet. Han mener, at DF fortsat indeholder en god portion populisme, så det er svært at få øje på en politisk linje i udmeldingerne fra partiets ledende folk.
"Jeg vil have svært ved at indgå et seriøst partnerskab med dette parti, som udelukkende springer efter vælgerhavet," siger han.
"Men når det drejer sig om enkeltsager, hvor vi kan blive enige, så vil jeg da meget gerne lytte."

Publiceret 08 January 2014 09:11