Christian Haubuf glæder sig til byrådsarbejdet og til at præstere politiske resultater. Fremtiden for Socialdemokratiet tegner lys, mener den fødte optimist.

Christian Haubuf glæder sig til byrådsarbejdet og til at præstere politiske resultater. Fremtiden for Socialdemokratiet tegner lys, mener den fødte optimist.

Haubuf:

“Politik handler om troværdighed og resultater”

Christian Haubuf, Ebeltoft, er mere end parat til at tage over, når Jesper Mathiesen slipper på første byrådsmøde 29. januar

Af
Af Lars Norman Thomsen

Christian Haubuf, 62, har været tæt på det lokalpolitiske spil i mange år som lokalformand for Socialdemokratiet i Ebeltoft og sparringspartner for sin bedre halvdel, Ninna Thomsen, der ved årsskiftet stoppede i Syddjurs Byråd.
Når det nyvalgte byråd efter alle solemærker at dømme senere i denne måned giver partifællen Jesper Mathiesen løbepas fra de kommende fire års byrådsarbejde, kommer Christian Haubuf som 1. suppleant frem i forreste linje.
"Jeg beklager Jesper Mathiesens afgang. Han er bestemt ikke blevet behandlet fair i konstitueringsforløbet, men jeg er parat til at afløse ham," forsikrer Christian Haubuf.

Vil måles på resultater

Det er en politisk ræv, som Socialdemokratiet får med i gruppen. En mand, der ikke skal til at lære at agere i det politiske spil.
Det kender han bedre end de fleste, og han er bevidst om det.
Derfor har lederen af Margrethebørnehaven i Pindstrup da også allerede taget sine forholdsregler og meddelt, at han træder ud af de kommunale fora - Hovedsamarbejdsudvalget for eksempel - hvor han af indlysende årsager ville komme til at sidde i en dobbeltrolle.
Haubuf ved som gammel fagforeningsmand, at der skal politiske resultater på bogen, og det bliver også med den indgangsvinkel, at han nu betræder de bonede gulve.
"Ligesom min kone er jeg interesseret i at finde politiske løsninger til gavn for borgerne. Socialdemokratiet skal kendes på de næste fire år at kunne levere politiske resultater," fastslår Haubuf.

Aftaler skal overholdes

I de øvrige partiers optik har Socialdemokratiet i den forgangne byrådsperiode bakket vel rigeligt på vedtagne forslag og politiske forlig.
Aktuelt i sagen om at placere et biogasanlæg ved Lime, men også generelt ved at overspille rollen som den barmhjertige samritan, når ansvaret for at moderere upopulære beslutninger i et budgetforlig skulle placeres.
"Jeg har den grundlæggende opfattelse, at en aftale er en aftale," siger Haubuf.
"Men forudsætningerne for en beslutning kan naturligvis ændre sig over tid, og derfor skal det også være tilladt vi politikere at blive klogere. Selvfølgelig skal det være sådan, men min pointe er, at man aldrig går ud solo og melder pas på en indgået aftale. Det er utroværdigt."
"En indgået aftale skal ændres i samarbejde med de øvrige partier, som man har indgået aftalen med. Det bør være en grundregel i lokalpolitik i Syddjurs, fordi det tvinger os til at få afprøvet vores argumenter for at få ændret i et forlig eller en aftale."

Vi skal videre

Christian Haubuf hører ikke til de, der har svært ved at få øje på en fremtid for Socialdemokratiet i Syddjurs, hvor manglen på afløsere for de gamle, der snart passerer sidste salgsdato, står svimlende nær.
"Jeg er født optimist. Vi har fået en ung og talentfuld gut med i byrådsgruppen i Anders Peter Rasmussen (26 år), og i kredsen af medlemmer er der flere unge med talent. Det ser bestemt ikke tosset ud. Nu handler det bare om at komme videre og tro på tingene."

null

Publiceret 08 January 2014 13:57