Det går op og ned i Mols Bjerge i al slags vejr, når ekstremløberne gennemfører det andet ultraløb i Mols Bjerge den første weekend i februar.

Det går op og ned i Mols Bjerge i al slags vejr, når ekstremløberne gennemfører det andet ultraløb i Mols Bjerge den første weekend i februar.

Ekstremløbere er vilde med Mols Bjerge

Stor interesse for at deltage i det andet Vinter Ultra Mols Bjerge løb i Nationalparken

Af
Martin Schultz

Dødislandskabet i Nationalpark Mols Bjerge er funden føde for landets ekstremløbere.
Jo mere det går op og ned gennem terrænet jo bedre, og usikkerheden om det danske vintervejr gør det bare endnu mere pirrende at deltage, når man ikke ved, om man skal løbe i sne og is, vintertåge eller høj solskin.
Ekstremløbet finder sted i Mols Bjerge i weekenden 1. og 2. februar og er ifølge de to arrangører, Lasse Petersen og Thomas Kjerstein, allerede overtegnet.
”Vi har nu lukket for tilmeldinger efter en overraskende stor interesse. Sidste år deltog 70 personer og vi drømte om i år at tiltrække 100 deltagere, men satte alligevel optimistisk antallet til 120. Vi har nu udvidet til 160 deltagere, så interessen har været meget overvældende,” fortæller Lasse Petersen og Thomas Kjerstein, som begge er lærere på Helgenæs Naturefterskole.

Fysiske strabadser

De to efterskolelærere er selv en del af det, de kalder ultra-miljøet inden for idrætten, hvor man med stor fornøjelse udsætter sig for fysiske strabadser, som andre får åndenød bare ved tanken om.
Thomas Kjerstein er således for tiden ved at træne sig op til sammen med ti andre danskere at deltage i en ekspedition på ski og med slæden med eget udstyr og proviant på slæb de 600 km henover den grønlandske indlandsis.
Ekstremløbet Vinter Ultra Mols Bjerge foregår over de to dage i Mols Bjerge med overnatning på Fregatten under primitive forhold.

Fra idé til succes

I år er der som sidste år et løb på 70 kilometer, men som noget nyt også en Super VUMB på 100 kilometer. Begge ruter har start og mål på Helgenæs Naturefterskole.
Deltagerne løber to og to i teams. Ruten er hemmelig, indtil løbet starter, hvor deltagerne får udleveret det kort, som de skal løbe efter.
Interessen er faktisk så overvældende, at arrangørerne har lavet en venteliste.
”Vi har flere teams, der håbefulde venter på at få mulighed for at deltage. Det er en fantastisk oplevelse for os. Vores lille idé fra sidste år er vokset til en stor succes,” siger Thomas Kjerstein.
Lasse Petersen og Thomas Kjerstein underviser sammen på Helgenæs Naturefterskole på et liniefag de kalder Adventurerace og Outdoor med fokus på sund livsstil og fysisk aktivitet og udfordring.

Publiceret 08 January 2014 12:30