Pindstrups børneflok nyder 3-4 timers frikvarter i Pindstrup Hallen hver onsdag i regi af Viking Pindstrup og med Finn

Pindstrups børneflok nyder 3-4 timers frikvarter i Pindstrup Hallen hver onsdag i regi af Viking Pindstrup og med Finn "Rør" Andersen i bagerste række som den voksne medspiller.

Alle vi børn i Pindstrup samles til onsdagshygge

I regi af Viking Pindstrup samles 28-30 af byens børn hver onsdag til 3-4 timers samvær i hallen efter skoletid

Af
Af Lars Norman Thomsen

Pindstrups børneflok går i skole på Marienhoffskolen i Ryomgård, hvor de mindste, 0.-3. klasse, har mulighed for at gå i SFO efter endt skoletid, mens de største, 4.-6. klasse, kan gå i juniorklub.
Det er blot de færreste, der benytter sig af de to tilbud. En årsag er blandt andet, at sidste skolebusafgang fra Marien-hoffskolen er lige efter klokken 13.
De mindste i flokken, der har en forælder hjemme, kører hjem til Pindstrup efter endt skoledag, og det samme gør de ældste, der godt kan være alene om eftermiddagen uden en far og mor ved hånden.

Udfylder tomrummet

Lysten til at være sammen efter skoletid er naturligvis fortsat intakt hos børnene i Pindstrup, og det tomrum, der er opstået i eftermiddagstimerne, har man nu fundet en løsning på.
Hver onsdag fra klokken 13-16.30 er der åbent hus i Pindstrup Hallen med lokale Finn "Rør" Andersen som tovholder og den ansvarlige voksne.
"Jeg fik flere opfordringer fra forældre til at lave noget for børnene efter skoletid, og derfor gik jeg til idrætsforeningen, som var med på idéen om at leje hallen 3-4 timer hver onsdag til forskellige aktiviteter," fortæller Finn Andersen.
Han er tidligere pædagogmedhjælper med stor succes i Marienhoffskolen for nogle år tilbage, hvor han sammen med børnene tryllede i sit træværksted. Nu er han aktiv pensionist, men fortsat med stor lyst til at lave noget sammen med børn.
"Det er vigtigt at understrege, at det vi laver i Pindstrup foregår som en aktivitet i Viking Pindstrup på linje med fodbold og badminton," understreger Finn Andersen.
"De børn, der allerede er medlemmer af idrætsforeningen og betaler kontingent, deltager naturligvis gratis, mens de, der ikke dyrker idræt i Viking Pindstrup, betaler 200 kroner for at være med om onsdagen."

Selvorganisering

Halgulvet og cafeteriaet er til fri afbenyttelse for børnene, der selv organiserer deres forskellige lege.
"Jeg tager gulerødder og rugbrød med, så alle får noget at spise, når de kommer klokken 13. Vi snakker kort om, hvad de gerne vil lave, og så går de ellers selv i gang på kryds og tværs. Nogle spiller bold eller leger på halgulvet, mens andre spiller kort i cafeteriaet," fortæller Finn Andersen.
"Jeg kigger på og hjælper til, hvis der er behov for det eller børnene beder mig om det, men de klarer det meget flot selv."
28-30 børn har der været de første onsdage. Nogle tager sommetider kammerater med, og de er også velkomne.
"Det er tydeligt at se, at de nyder at være sammen og lege uden, at alt er så organiseret. Det minder lidt om de lege, som jeg selv deltog i, da jeg var dreng i Pindstrup, hvor vi legede en flok fra morgen til aften og ikke var til at drive hjem og i seng," mindes den voksne medspiller med et smil.

Publiceret 03 January 2014 14:59