Debat Syddjurs:

Jørgen Brøgger - politisk dilettant?

Af Steen Møller, Strandgårdshøj 21, 8400 Ebeltoft - medlem af Venstre Syddjurs:

"Efter at have svigtet sit Venstre-bagland pudser Jørgen Brøgger (?) i Adresseavisen 27/12 2013 såvel glorie som image og forsøger sig i rollen som hædersmand, der ikke vil springe fra konstitueringsaftalen fra valgnatten, selv om den var indgået på forkerte forudsætninger.
Og hov - stop lige et øjeblik! Det var jo Socialdemokraterne, som ikke havde styr på deres egne mandater, og Anette Quist Busk (A), som satte sit mandat til salg for en formandspost i FI-udvalget - ikke Venstre. Men det er ren hykleri, når en erfaren politiker som Jørgen Brøgger lige pludselig kundgør, at han ikke er fortrolig med det politiske håndværk i forbindelse med en konstituering. Han har trods alt været med fremme i feltet i en årrække, selv om han denne gang blev tildelt en mere ydmyg rolle, og mon ikke det er her humlen ligger begravet.
Jørgen Brøgger vil ikke svigte sine 316 personlige stemmer, men åbenbart gerne de mere end 500 yderligere andre stemmer og listestemmer, som skal til for at blive valgt for Venstre til byrådet. Altså renegat i stedet for hædersmand, og det rigtige at gøre i denne situation vil derfor være at nedlægge sit mandat og lade en rigtig Venstre-mand komme til - den rene vare, tak, ikke aftensol og udbrændte politikere!
Når Jørgen Brøgger så oven i købet selv siger, at han er "fortsat helt på linie med Venstre politisk", hvad har han så egentlig opnået udover at afsløre sig selv som politisk dilettant med en rygrad som en kogt makaroni - nu tillige uden større politisk indflydelse."

Publiceret 02 January 2014 08:36