Violinist og festivalleder Maj Kullberg. Arkivfoto

Violinist og festivalleder Maj Kullberg. Arkivfoto

Musikfestival vender tilbage til Mols

Klassiske Koncerter – i Djurs og Mols forlænger festivalen med en dag i sommeren 2014

Af
Af Martin Schultz

Den klassiske musikfestival Klassiske Koncerter – i Djurs og Mols har bidt sig godt fast og kommer denne sommer til Mols og Ebeltoft for fjerde gang.
Violinist og festivalleder Maj Kullberg har netop løftet sløret for årets program, og der er som altid flere nyheder.
Festivalen kommer denne sommer til at foregå fra 31. juli og til 5. august.
”Festivalen er blevet forlænget med en dag, da vi fik mulighed for at få en af verdens førende klassiske guitarister, svenske Göran Söllscher, til at give en koncert i Dråby Kirke 5. august” fortæller Maj Kullberg.
Programmet kommer til at bestå af en italiensk afdeling med blandt andet Vivaldi og Bocherini, og efter pausen vil der blandt andet være nogle Beatles arrangementer, som Söllscher har indspillet på Deutsche Gramofon.
”Göran Söllscher vil optræde sammen med Kroger Kvartetten. De kender hinanden fra en succesfuld turné rundt i Sydsverige her i efteråret. Derfor fik vi lyst til at fortsætte samarbejdet,” siger Maj Kullberg, som sammen med sin mand Alexander Øllgaard er bærende kræfter i festivalens gennemgående ensemble, Kroger Kvartetten.

Mols Bjerge som musikrum

Der venter igen i år otte koncerter af høj kunstnerisk kvalitet forskellige steder på Mols og i Ebeltoft.
”Vi er også stolte over allerede nu at kunne præsentere en liedkoncert med sopranen Sine Bundgaard og Erik Kaltoft på klaver mandag 4. august. Sine Bundgaard er solist på Det Kgl. Teater, er født i Århus og et kendt ansigt fra talrige store roller og koncerter,” fortæller Maj Kullberg.
Desuden venter et fransk program med blandt andet den tyske harpenist Angelika Wagner, violinisten Alexander Øllgaard med flere, som blandt andet vil spille Debussys trio for harpe, fløjte og bratsch.
”Vi vil i år byde på flere koncerter ude i naturen for yderligere at udforske Nationalpark Mols Bjerge som koncertrum,” siger Maj Kullberg.
Kordirigent Erling Kullberg vil stå for et arrangement med al-sang i Mols Bjerge, hvor alle inviteres til at synge danske sommersange med picnickurven pakket.

Musikfestivalen "Klassiske Koncerter - i Djurs og Mols" afholdes fra torsdag 31. juli til tirsdag 5. august 2014 Læs mere på www.klassiske-koncerter.dk

Publiceret 01 January 2014 17:30