Debat Syddjurs:

Vil Hornslet Sogn hellere være del af Århus Kommune?

Af Ole Kragelund, Rønde:

"Hvorfor vil de tidligere embedsmænd på rådhuset i Hornslet ikke stå frem? Hvorfor gemmer de sig? Kommer de frem i dagslyset senere - og i så fald hvornår?
Hvorfor afgrænser "løsrivelsesgruppen" sig til Hornslet Sogn? Og hvor går sognegrænsen egentlig?"

Sådan spurgte jeg for et par dage siden på adresseavisen.dk, men stadig uden svar. Derfor spørger jeg her Menighedsrådet i Hornslet Sogn, hvis formand til daglig er direktør i Syddjurs Kommune og tidligere højtstående embedsmand i Rosenholm Kommune:

Hvad har Hornslet Sogn at gøre med de aktuelle bestræbelser på at flytte Hornslet til Århus Kommune? Og hvorfor vil de tidligere embedsmænd i Rosenholm kommune ikke stå åbent frem med deres navne og synspunkter?

Undlader de anonyme ex-embedsmænd sig så også fra at skrive deres egne navne på den underskrift-indsamling, som ifølge Adresseavisen er i gang i Hornslet?

Sidste to spørgsmål: Hvis løsrivelses-gruppen i Hornslet gennemfører en form for vejledende folkeafstemning, kan de "sognebørn" der ikke er medlem af Folkekirken så også få lov at stemme? Og apropos "børn": hvad med også at lade borgere under 18 år stemme, fx dem på 16-17 år?"

Publiceret 13 December 2013 08:45