Josefine Klougart udgiver torsdag sin fjerde roman, 'Om mørke' på Forlaget Gladiator. Foto: Rune Weitling

Josefine Klougart udgiver torsdag sin fjerde roman, 'Om mørke' på Forlaget Gladiator. Foto: Rune Weitling

Josefine Klougart har release på ny roman

'Om mørke' hedder Josefine Klougarts nyeste, der udkommer på torsdag

Af
Af Lars Norman Thomsen

Forfatteren Josefine Klougart, født og opvokset i Agri på Mols, udgiver en ny roman, 'Om mørke', på torsdag, hvor den sendes afsted ved et release-arrangement på CaféTeatret i København med deltagelse af forfatteren.
'Om mørke' udgives af Forlaget Gladiator.
"Gladiator er et politisk og poetologisk foretagende, et forlag med holdninger. Vi vil derfor kun udgive litteratur, som er sig selv bevidst og orienteret i samfundet. Vi tror, skønhed nytter. Og vi tror, social indignation nytter. Vi tror, det nytter at gøre op med enhver form for autoritative løsninger, at gøre op med enhver rigid institution. At litteraturen ikke kvalificeres ved fasthed, ikke ved færdige tilstande, men derimod ved en margen af muligheder, som giver plads til alt muligt. Ting, begivenheder etcetera forløber ikke fra ét punkt til et andet, som årsag og virkning, i simpel linearitet, men oppebæres af komplekse, måske endda modsætningsfyldte uafgørligheder," hedder det i manifestet på forlagets hjemmeside.
 

Både undergang og skabelse

Josefine Klougart siger i en udsendt pressemeddelelse blandt andet om romanen:
"Om mørke er både undergangsfortælling og skabelsesberetning. Der er jordskælv, laviner, eksplosioner, skybrud, hesteulykker, øjenskader,en ung mand, der mister sin far, en kæreste, der gerne vil have adgang til sorgen og til ham, der er muligvis et mord, i hvert fald masser af død. Der er forelskelse, perler, flotte gaver fra en familie, æblerov i Bogens, en rejse til Italien, gåture på stranden, alt det kragesølv du kan slæbe med hjem og rav."
og videre:
"(...) Bogen insisterer på at det hele ikke er så enkelt. At der ikke er et på den ene side og så på den anden, men at døden, forfaldet, tabet, sorgen alt sammen er en del af det samme liv, alt sammen også rummer en skønhed. At den meningsløse opløsning kan være livgivende, simpelthen fordi den er livet i et andet stadie, fordi det hele er en del af det samme kredsløb. Døden som en bekræftelse af det liv, der hele tiden er, den skønhed der hele tiden findes og den kærlighed der er.”
 

Publiceret 01 December 2013 14:20