KV13 - debat:

Liberal Alliance har ingen jordforbindelse

Af
Af Runa Dorph-Petersen Espersen. Højvangsvej 2. Ørsted - kandidat for S ved KV13:

"Det virker altid lidt mistænkeligt, når man er nødt til at starte et læserbrev med at forsvare sig med ord som 'Liberal Alliance er ikke en flok kynikere'.

Helt galt går det da for Johnny Fravn, der er nødt til at afkræfte dette syn på LA allerede i overskriften.

Jeg stiller to dage efter fem relevante spørgsmål, som jeg mener vælgerne på Norddjurs har ret til at få svar på. Jeg stiller dem lige igen her, hvis Johnny Fravn eller LA's 'borgmesterkandidat (Syddjurs)' Per Zeidler skulle være kommet i tanker op, hvad de kan svare på spørgsmålene:

1) hvor skal der spares
2) hvor skal bureaukratiet reduceres?
3) Er der lavet lavet en undersøgelse af hvordan det vil påvirke lokalsamfundet, og serviceniveauet?
4) vor stammer den undersøgelse fra af antallet af dem som ikke gider arbejde?
5) Hvad med de offentlige ansatte som skal miste deres job, hvem skal sørge for dem?

Svaret på mine spørgsmål fra LA's 'borgmesterkandidat' Per Zeidler var ikke et svar - men udformet efter den gode gamle devise, at det bedste forsvar er et angreb. Og det skal jeg da lige love for at det bliver. Kære Per Zeidler, må det være tilladt at nævne, at man som borgmester skal kunne virke samlende for en hel kommunalbestyrelse. Du har jo allerede med din måde at angribe mig på bevist, at du hverken magter at være borgmester eller svare på simple spørgsmål om LA's politik.
Hvis Johnny Fravn havde sat sig ind i konsekvenserne af den Horsens-model, som han vrøvler så meget om, så ville han vide, at netop den model har været meget negativ for handicapområdet i Horsens. Den har bevirket, at et antal meget kyniske sager er nået frem i aviserne.

Sager, som Horsens heldigvis har tabt på stribe i Ankestyrelsen. Sagerne har haft store omkostninger for de mennesker det går ud over. Måske ved Johnny Fravn det godt, og så er det jeg bliver nødt til at stille et spørgsmål mere: hvordan ser borgerne lige, at I ikke er kynikere?

Det er ikke kun lokalt, at LA har kyniske holdninger. Liberal Alliance har medlemmer, der intet lader tilbage, når det gælder om at have holdninger over for andre mennesker, der kun kan kaldes ekstreme.
Inden for den sidste måned har Peter Poulsen, som stiller op for Liberal Alliance i Faaborg på Midtfyn gjort sig bemærket ved at skrive et indlæg på Facebook-siden Retten til Liv, hvori han siger(jeg citerer):
'..."Retten til liv" må selvfølgelig mene hvad de vil.

Personligt går jeg ind for retten til et godt liv. Derfor mener jeg at mødre skal kunne fravælge graviditeten helt frem til veerne.
Jeg vil gerne bidrage til fostervandsundersøgelser og scanninger, til gengæld mener jeg at forældre, som vælger at gennemføre en graviditet med et barn som aldrig vil kunne klare sig uden hjælp skal være forpligtet til at være økonomisk ansvarlig for deres valg.

En er for mange - som opgiver opgaven og overlader barnet til offentlig omsorg.
Personlig frihed under personligt ansvar..." (citat slut).

Peter Poulsen har siden 'fortrudt' sine udtalelser, men de er jo helt i tråd med både Ole Birk Olesens opfattelse i hans bog 'Taberfabrikken' og de yderst ekstremistiske anonyme udtalelser, som samme Ole Birk Olesen tillader i frihedens navn på hans ultraliberalistiske debatsted '180grader.dk.' Det ER holdninger, der trives i LA, og jeg ser det kun som taktik, når man nedtoner det i valgkampen.

Og for slutteligt igen at vende tilbage til Johnny Fravns indlæg: alle fordommene er der jo. Folk gider ikke arbejde, fordi det ikke kan betale sig. Derfor vil LA tvinge folk til at tage meget dårligt arbejde så vi i Danmark får 'working poor' som man kender det i USA, England og Tyskland. Så vil virksomhedsejerne klappe i deres hænder, for så er fagforeningerne sat til vægs og alle underbyder hinanden.

Jo, der er god grund til at sætte et meget stort spørgsmålstegn, når LA påstår de ikke er kynikere."

Publiceret 14 October 2013 15:00