KV13 - debat:

Hjemtagelse af børn - svarene udebliver

Af
Af Laila Sortland

Ryomgård

spidskandidat for Dansk Folkeparti i Syddjurs ved KV13:

"Nu skal jeg jo ikke kloge mig i debatten om hjemtagelse af børn, for ekspert er jeg ikke. Men kan da dele lidt baseret på den erfaring jeg har, og de fakta man både læser og hører om.

Der findes jo grundlæggende flere årsager til, at de udsatte børn er placeret på forskellige institutioner i dag eller døgnafsnit uden for kommunen. Årsagerne forsvinder jo ikke, fordi kommunen har lavvande i kassen, og derfor vælger at hjemtage de udsatte børn fra en tryg hverdag, for at tildele dem en ny og for nogle skræmmende hverdag, som de fleste ikke er parate til.

Den økonomiske besparelse… her og nu, vil give aftryk som en døgnflue. Og det skal være mit postulat, at det fremadrettet kan forårsage stor skade, og at mange af disse børn og deres familier vil gå en utryg fremtid i møde.
Det vil være interessant at få oplyst, hvilke dagtilbud der er til disse udsatte børn i sommer-, efterårs- og vinterferier, hvor skolen er lukket, og familien har et arbejde at passe for at få økonomien til at hænge sammen? Et særdeles aktuelt emne for børn med særlige behov.

Der er privat blevet rettet henvendelse til mig fra en familie, der fortsat sidder med ubesvarede spørgsmål til kommunen, og det vil være klædeligt af kommunen at besvare disse spørgsmål og få afklaret problematikken for den ramte familie.

En familie, der direkte har fået besked på, at det kan være skadeligt for barnets udvikling når ikke."



Publiceret 14 October 2013 18:00