I en forrygende sketch spiller H.C. Vartenberg (til venstre) og Bjørn ”Bønne” Christensen to forvirrede betjente, der interviewer en mor, Lone Rødbroe, der har mistet sin barnevogn. Foto: Søren Høg

I en forrygende sketch spiller H.C. Vartenberg (til venstre) og Bjørn ”Bønne” Christensen to forvirrede betjente, der interviewer en mor, Lone Rødbroe, der har mistet sin barnevogn. Foto: Søren Høg

Kendte showbizzer tilbage i Æble Revy

Ebeltoft Park Hotel har genoplivet revytraditionen som led i Ebelfestivalens 10 års jubilæum

Af
Af Martin Schultz

?Det er stærke og gennemprøvede aktører, der bemander Æble Revyen i Ebeltoft i år. Faktisk er det 32 år siden, at de to hovedkræfter startede på revyscenen sammen i Ebeltoft.
H.C. Vartenberg og Bjørn ”Bønne” Christensen, som begge er kendte helt tilbage til Harmoniorkestret Kærnes storhedstid og siden Østjysk Musikforsyning og dermed også fra de populære ØM-revyer på Pejsegården i Brædstrup, gennemførte deres første revy sammen netop i Ebeltoft for nu 32 år siden.
I dette års genopstandne revy bliver de to aldrende herrer suppleret af en noget yngre skuespiller, Lone Rødbroe fra Randers Egnsteater, der i øvrigt deler ”avis” med Bønne.
”Sammen udgør de alle tre et godt og morsomt selskab,” fortæller Søren Høg, Ebeltoft, som overværede årets revypremiere.
Et festklædt publikum, der i forvejen var ”godt varmet op” med en lækker æblemenu og andre af bordets glæder, der er inspireret af Ebelfestivalen, fik en aften fyldt med en god blanding af trylleri, jazz, selvkomponerede tekster kombineret med gode gamle revynumre samlet i et festligt og musikalsk medley.

Det første bid af æblet var farligt

Som et særligt nummer4 havde revyholdet komponeret en tekst, der var tilegnet æblet, der jo udgør Ebelfestivalens vartegn. Teksten blev afleveret til musikken af populære melodier som et sandt festfyrværkeri.
”Revyholdet konkluderede, at det også var en hyldest til verdens allerførste æblefestival, der blev opført af Adam og Eva, hvis aktiviteter efter det første bid af æblet, var grunden til et ordentlig kn… og grunden til, at vi alle er her i dag,” fortæller Søren Høg.
Så længe leve æblet – og Ebelfestivalen!

Æble Revyen i Ebeltoft Spiller på Ebeltoft Park Hotel Torsdag, fredag, lørdag og søndag 17.-20. oktober Lørdag er udsolgt Middagen serveres fra kl. 17.30 og revyen starter kl. 20.00 Bordbestilling og billetsalg på tlf. 86 34 32 22 Læs hele programmet for Ebelfestival på www.ebelfestival.dk

Publiceret 14 October 2013 17:15